Sok millió eurós kárt okozott az osztrák mezőgazdaságnak a csütörtökön lezúdult jégeső – közölte Kurt Weinberger, az osztrák mezőgazdasági biztosító elnöke.


Az első becslések szerint 28 millió eurós (mintegy 9,8 milliárd forintos) kárt okozott a Felső-Ausztria és Alsó-Ausztria tartományaiban pusztító jégeső. A legnagyobb rombolást a Csehországgal és Szlovákiával határos Alsó-Ausztriában jegyezték föl. Sok helyen – például Hollabrunnban – teniszlabda nagyságú jégeső esett.

Videók a pusztításról


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

A prémiumkategóriás elektromos autózás már nem utópia

Az elektromos autózás forradalmát jelzi, hogy egyre több prémium autógyártó jelenik meg különböző méretű modellekkel a piacon. Gyorsan növekvő szegmensről beszélhetünk, amelynek úttörője az amerikai Tesla volt. Összegyűjtöttük azokat a már kapható e- autó modelleket, amelyek joggal szerepelhetnek a prémium kategóriában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Szép pénzt remél műkincsei digitalizálásától a világhírű  múzeum

Az Ermitázs műkincsei augusztus végén nem helyettesíthető tokenek (NFT) formájában kerülnek értékesítésre a Binance piacterén.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Facebook, ahogyan eddig ismertük, pár év múlva megszűnhet létezni

Mark Zuckerberg igen tartalmas interjút adott a The Verge-nek, amelyből iderült, mit tervez a Facebookkal. Elöljáróban csak annyit mondunk: metaverzum.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!