lottó, csaló,

Illusztráció

Hazudott az eladó, eurómilliókat bukott a balszerencsés lottónyertes

A spanyol eladó akár hat évnyi börtönbüntetést is kaphat azért, mert 11 éve megfosztott egy lottó-vásárlót a pénznyereményétől, aki nyertes szelvényével 4,7 millió eurót (1819 millió forintot) vihetett volna haza.Az eset 2012 júniusában, a Spanyolország északi részén található La Coruña településén történt meg. A galíciai La Voz újság szerint egy vásárló a Carrefour bevásárlóközpont üzletében adta le a telitalálatos lottószelvényt, amit viszont rejtélyes okokból kifolyólag elfelejtett magánál tartani, illetve beváltani.

Az eladó, Manuel Reija González ahelyett, hogy beváltotta volna, értesítette a szelvényről a lottócég munkatársait. Innentől kezdve keresőhadjárat indult azért, hogy megtalálják a nyertes szelvény jogos tulajdonosát, hiszen, ha ez nem sikerül, a nyeremény tulajdonképpen a becsületes Gonzálezt illeti meg. A média akkor hamar felkapta a történetet, a férfit pedig az egész ország dicsérte becsületességéért. Egyetlen gyanús bökkenő van a történetben: González testvére és édesapja is a lottócégnél dolgoztak.

Ez is tetszhet: Már a szerencséért is többet kell fizetni! Ennyivel drágul a lottó!

11 évvel később, a rendőrség 2023-ban azzal gyanúsítja a férfit, hogy testvére segítségével megpróbálta beváltani a nyertes szelvényt. A vádat González és testvére is tagadja. A lottócégnél viszont gyanakodni kezdtek a média által felkapott jó szamaritánus történetére, ezért egy nyomozást indítottak az eset kapcsán. Egy bíró arra utasította a helyi rendőrséget, hogy vizsgálják meg González történetét esetleges csalás miatt. A rendőrség José Manuel López főfelügyelő vezetésével belevetette magát a furcsa ügybe.

Idővel a nyomozók rábukkantak egy coruñai emberre, aki évek óta ugyanazokat a számokat játszotta meg a lottón. Érdekes módon, ugyanezt a számkombinációt Costa del Sol, illetve Mallorca nyaralóhelyein található lottóüzletekben is használta valaki.

„Arra a következtetésre jutottunk, hogy ez az ember valaki olyan lehet, akinek sok szabadideje van, aki karácsony és Húsvét idején is egy meleg éghajlatú desztinációra utazott, és aki valószínűleg egy nyugdíjas korú ember."

- mondta López.

A rendőrség végül rátalált az Imserso utazási irodára, akik több nyaralást szerveznek nyugdíjasok számára. Lópezéknek sikerült lenyomoznia egy nőt, akinek az utazásai lefedték azt az időt, amikor a lottószelvények megvásárlásra kerültek. Kiderült, a nő annak férfinak a felesége, aki rendszeresen vásárolt szerencsejáték-szelvényeket, az adott számkombinációt pedig többször is megjátszotta. A férfi sajnálatos módon viszont 2014-ben elhunyt.

Olvass erről is! Nyaralás alatt is lesnek rád a csalók! Így úszhatod meg az átverést!

A Coruña-ban tartott előzetes meghallgatáson az ügyészség hat év börtönbüntetést javasolt Gonzáleznek – aki állítólag hat alkalommal próbálta meg beváltani a szelvényt – illetve testvérének, akit pénzmosással és csalással is gyanúsítanak. Az ügyészség továbbá kimondta, a 4,7 millió eurós nyeremény az özvegy feleséget és a jogos nyertes lányát illeti meg.

A nyomozásban részt vett rendőröket Rendőrségi Érdeméremmel tüntették ki.


Forrás: Guardian

Ne hagyd ki!