Néhány napon belül elérhetjük a 3 és félmillió beoltottat, ez a feltétele annak, hogy megnyissanak a teraszok a vendéglátóiparban. A Kormányinfóról jelentjük.


A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely az újraindítás lépéseivel kezdte a tájékoztatót. Megerősítette, hogy valószínűleg már pénteken elérjük a 3 és félmillió beoltottat. Ezt a belügyminiszter fogja megállapítani, majd másnap - vagyis szombaton - megnyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, amelyek az eredeti terveknek megfelelően este fél 10-ig lehetnek nyitva. A kijárási tilalom kezdetét eltolják este 11 órára.

Vakcina

Jövő héten újabb egymillió vakcina érkezik az országba, gyorsulhat az oltási kampány. A regisztráltak száma már 4 millió 400 ezer, a miniszter szerint nagyon hamar elérhetjük a 4 millió beoltottat is. Ebben a miniszter szerint segíteni fog az online időpontfoglalási rendszer is, melyet először az egyetemi klinikákon próbálnak ki.


The Conversation

Friss

A Facebook, ahogyan eddig ismertük, pár év múlva megszűnhet létezni

Mark Zuckerberg igen tartalmas interjút adott a The Verge-nek, amelyből iderült, mit tervez a Facebookkal. Elöljáróban csak annyit mondunk: metaverzum.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Üzent a milliárdos űrhajós az önmagukban kételkedőknek

A Virgin Group milliárdos alapítója, Richard Branson szerint egészséges és teljesen emberi, ha valaki kételkedik magában. Ami igazán fontos, az az, hogy ne engedjük, hogy a félelmeink elnyomják az álmainkat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Redd on Unsplash

Felforgatná az időrabló online meetingek világát egy startup

A Katch nevet viselő informatikai startup négymillió dolláros befektetéshez jutott. A támogatók között megtalálhatók a Tumblr, a Pinterest, a Square és a Giphy nagyágyúi is.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!