Néhány napon belül elérhetjük a 3 és félmillió beoltottat, ez a feltétele annak, hogy megnyissanak a teraszok a vendéglátóiparban. A Kormányinfóról jelentjük.


A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely az újraindítás lépéseivel kezdte a tájékoztatót. Megerősítette, hogy valószínűleg már pénteken elérjük a 3 és félmillió beoltottat. Ezt a belügyminiszter fogja megállapítani, majd másnap - vagyis szombaton - megnyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, amelyek az eredeti terveknek megfelelően este fél 10-ig lehetnek nyitva. A kijárási tilalom kezdetét eltolják este 11 órára.

Vakcina

Jövő héten újabb egymillió vakcina érkezik az országba, gyorsulhat az oltási kampány. A regisztráltak száma már 4 millió 400 ezer, a miniszter szerint nagyon hamar elérhetjük a 4 millió beoltottat is. Ebben a miniszter szerint segíteni fog az online időpontfoglalási rendszer is, melyet először az egyetemi klinikákon próbálnak ki.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Reagált a bírálatokra a Ryanair, az utasok járnak jól

A diszkont légitársaság öt napon belül visszafizeti a törölt járatokra szóló jegyek árát a cég csütörtöki bejelentése szerint.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A szállodások 350 ezerért sem találnak 8 általánost végzett szobaasszonyt

A munkaerőhiány már most, 50-60 százalékos kihasználtságnál is fékezi a növekedést a szállodaiparban, mert azok a szálláshelyek, amelyek reménytelenül próbálják feltölteni üres álláshelyeiket, nem tudnak sem több vendéget fogadni, sem az elvárt színvonalú kiszolgálást nyújtani. Szakmai szövetségük több javaslattal állt elő.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Kínos, mondhatni ciki ügyben bírságolt a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 3 millió forintos bírságot szabott ki az „Év Terméke" díjat korábban osztó cégre, amiért az hiányosan teljesítette a saját maga által vállalt kötelezettségeket.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!