Egy csecsemő kezéhez ér hozzá a szülő keze.
Fotó: Unsplash

Megduplázzák a Babakötvény után járó állami támogatást

Nem óriási összegről, évi 6 ezer forintról van szó, miután a Babakötvény után járó éves állami támogatás maximális összege az eddigi 6 ezerről 12 ezerre nő.


12 ezerre nő a maximális évi támogatás

Jövőre duplájára emelkedik a babakötvények után járó állami támogatás összege - a Gazdasági Kabinet döntését Varga Mihály jelentette be Facebook-oldalán. A pénzügyminiszter emlékeztetett arra, hogy a Babakötvényben havonta bármekkora összeg félretehető, kamata az előző évi infláció plusz 3 százalék.

Az állam ehhez nyújt még további támogatást minden évben, amelynek eddigi összege az éves befizetések 10 százalékának, de maximum 6 ezer forintnak felelt meg. Ez az összeg növekszik 12 ezer forintra, ami a 2022-től a meglévő és az új ügyfelekre is vonatkozik.

Évi 120 ezres befizetésnél lehet kimaxolni

A 10 százalékos határ nem változik. A megemelt állami támogatást így azok tudják majd maximálisan kihasználni, akik éves szinten 120 ezer forintért vesznek Babakötvényt.

Az év elején írtunk arról, hogy Varga Mihály miként ajánlotta a Babakötvényt a családoknak, amelyet az egyik legmagasabb hozamú megtakarítási formának nevezett.

Ne hagyd ki!