A januárban elindított lakásfelújítási programhoz készített az igénylőket segítő kalkulátort a Magyar Államkincstár.


Az állami támogatást, -amelynek összege a felújításra fordított kiadások fele, maximum 3 millió forint lehet-, számlák bemutatásával, utólag lehet visszaigényelni. Fontos feltétel, hogy az anyagköltséget és a munkadíjat fele-fele arányban kell elszámolni. A támogatás igénylésének lehetséges buktatóiról ITT találsz további részleteket.

Nagy roham várható

Az OTP Bank és a Groupama Biztosító megbízásából készült országos kutatásból kiderült, hogy a lakosság jelentős része azt tervezte, hogy a következő két évben felújítást végez az otthonában, így az igénybevételre jogosultak csaknem kétharmada biztosan vagy valószínűleg igénybe veszi majd a támogatást. Feltéve, ha lesz elég szakember, mert a program hírére az építőipari Mekkmesterek is felbátorodtak.

A kalkulátort ITT találod meg.


The Conversation

Friss

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával

A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!