Pár hónapon belül jóváhagyhatják a stratégiai-beruházási célokat, de már most látni, hogy soha nem látott terjeszkedés jöhet Magyarországon az Auchannál, amely a kisebbségi tulajdonos magyar Indotekkel 2025-re elérné a 15 százalékos piaci részesedést. A tervekről Dominique Ducoux, az Auchan vezetője nyilatkozott a VG-nek. Ebből idézünk.


Többségben a franciák

Dominique Ducoux az interjúban azt mondta, egy ideje már zajlottak az egyeztetések az Indotek Group és az Auchan-csoport holdingja, az ELO között, amelynek az Auchan Magyarország Kft. mellett a Ceetrus Magyarország is a hazai leányvállalata.

Az viszont egy pillanatig sem volt opció, hogy lemondjunk a többségi tulajdonosi hányadról, azaz nemhogy a 100, az 51 százalék sem képezhette a tárgyalás alapját. Egyrészt ez egy francia családi tulajdonú vállalat, és döntően az is marad, másrészt fel sem merülhetett, hogy azok a munkavállalóink, akik részvényesei is a társaságnak, ne tarthassák meg az érdekeltségüket.

Ha a versenyhivatal rábólint, ez várható

Az Indotek Group színre lépése Dominique Ducoux értékelése szerint rövid távon nem okoz nagy változást, a hosszabb távú stratégiai célokat viszont már közösen fogják kitűzni.

Az a célunk, hogy az ország teljes lakosságát elérjük a hagyományos boltokkal és az online csatornával. Jelenleg nagyjából egyharmaduk találkozik az üzleteink kínálatával, hiszen eddig főként a fővárosra és a központi régióra koncentráltunk. Ezt a célunkat 2025-ig szeretnénk megvalósítani, mint ahogy azt is, hogy legyen legalább 15 százalékos a piaci részesedésünk. Ennek az útnak a felénél járunk és abban bízunk, hogy üzleti terveinket gyorsabban, hatékonyabb valósíthatjuk meg az Indotekkel.

Ha kíváncsi vagy, hogy áll a magyarországi áruházláncok versenye, ebben a táblázatban megtalálod.


The Conversation

Friss

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!