A fővárosból való elvándorlás 2020-ban 16 éves rekordot döntött, miközben a dunántúli községek népességgyarapodása ugrásszerűen nőtt.Fővárosból vidékre

A népességmozgást vizsgálva jól látszik a balatoni ingatlanpiac népszerűségének robbanásszerű növekedése. Pest megye után Veszprém és Somogy megye a legnépszerűbb helyszín a fővárost elhagyók körében. Veszprém 8,6 ezrelékes és 8,3 ezrelékes vándorlási különbözetét Fejér megye követi 5,8 ezrelékkel. A kivétel Győr-Moson-Sopron, ahová a legtöbben Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből költöztek - olvasható az OTP Ingatlanpont közleményében.

Dunántúl vezet

A legvonzóbb migrációs célterület 2020-ban is Pest megye volt, bár vonzereje az elmúlt két évben csökkent, ami összefügghet a folyamatosan emelkedő megyei ingatlanárakkal. Szintén többen költöztek a Közép-, Nyugat-, és Dél-Dunántúlra, mint ahányan elköltöztek ezekből a régiókból, míg az Alföldre és az észak-magyarországi régióra, bár csökkenő mértékben, de továbbra is az elvándorlás jellemző. Tavaly 16 éves rekordot döntött a fővárosi lakosság vándorlásból származó csökkenése.


The Conversation

Friss

Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Gyermelyi Zrt.

„Az a jó bank, amelyik úgy kezel, mintha saját magának adna tanácsot” (x)

Idén 50 éves a Gyermelyi Zrt., Magyarország piacvezető tésztagyártója, legnagyobb tojástermelője és malomipari szereplője, amely épp 20 éve áll pénzügyi kapcsolatban az MKB Bank Nyrt.-vel. A Gyermelyi életének majdnem felét, a rendszerváltás utáni korszak kétharmadát ez az együttműködés határozta meg. Ahogy Sárossy Attila, a Gyermelyi igazgatója fogalmaz: az MKB Bankkal való együttműködésük a legjobb stabil banki kapcsolat kategóriáját jelképezi, amit a 20 év töretlen és kölcsönös bizalma tökéletesen bizonyít.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!