Az Etele Pláza 2021. szeptember 17-én nyíllik

Fotó: Futureal

Fotókon az új budapesti pláza, mutatjuk

Pénteken nyílik és lesz benne Zara, GAP, Peek & Cloppenburg, Müller üzlet.


Környezetbarát épület

Nagy üvegfelületek

Fotó: Futureal

Szeptember 17-én, délelőtt 10 órakor nyitja meg kapuit az Etele Plaza Kelenföldön, az Etele térnél. Lesz benne többek között Zara, GAP, Peek & Cloppenburg, Müller üzlet is. Az épületet a Paulinyi & Partners Építészeti Stúdió tervezte, a belsőépítészet a Dyer Group munkája. A divatüzletek mellett élelmiszer-áruház, éttermek, kávézók, multiplex mozi, fitneszterem, gyermekjátszóház és egyéb szolgáltatások széles köre is megtalálható. Az épület érdekessége, hogy Magyarország legnagyobb egybefüggő homlokzati üvegfelületével, illetve hatalmas, zöldtetős tetőterasszal rendelkezik. Illetve közel 4000 négyzetméteren elterülő színes növénytakaró, díszfüvek, cserjék és fák is várják majd a nagyközönséget.

Biztonságos bevásárlás

Fotó: Futureal

A pláza belső terei – ahol csak lehetséges – szinte teljesen érintésmentesek. A légtechnikai rendszer UV-lámpás csírátlanító szűrőegységei fertőtlenítő vegyszer használata nélkül működnek. A mozgólépcsők gumiszalagjait folyamatosan, mozgás közben, egy beépített készülék fertőtleníti a minél nagyobb biztonság érdekében. A bútorok antibakteriális, vírusölő felületet kaptak, és a mosdókat is érintés nélkül lehet használni. Az új plázáról bővebben ebben a cikkünkben írtunk.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Nem ellenőrizték, honnan van a pénz, beleszaladtak a jegybank pofonjába

A jegybank 108,6 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki két bankra és három, az azok megbízásából tevékenykedő pénzváltó társaságra a pénzmosás megelőzését, megakadályozását célzó szabályok megsértéséért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A Wizz Air vagy a Ryanair a fapadosok királya? Az attól függ...

Egy olasz lapnak adott interjút Váradi József. A beszélgetésben a Wizz Air elnök-vezérigazgatója a légiközlekedés helyzetének értékelése mellett kitért cége rivalizálására a Ryanairrel. A hvg.hu lapszemléjéből emeltünk ki néhány fontos részletet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Ingyen letölthetik Bill Gates bestsellerét az egyetemisták, itt van hozzá a link!

Bill Gates az év elején publikálta a klímaváltozás hatásait és lehetséges megoldásait bemutató könyvét, amit most határozatlan ideig ingyenesen letölthetnek az egyetemisták.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!