A legnagyobbak közül az egyik fesztivál olcsóbb, mint tavaly
Fotó: Shutterstock

Ezekkel az árakkal számolj, ha fesztiválon buliznál a nyáron

Jelentősen megemelkedtek a legnépszerűbb hazai fesztiválok bérlet- és napijegyárai az előző évhez képest. A Szigetre nagyjából annyiba kerül egy 24 órás jegy, mint máshová a normál bérlet.


Idén sem lett olcsóbb a Sziget

A legdrágább magyaroroszági fesztivál idén nyáron is a Sziget. A Telex cikke szerint a legolcsóbb bérlet 130 ezer forint az augusztusi eseményre. Azonban ennél is magasabb lehet az ár, ha valaki VIP élményre vágyik, hiszen a hat napra szóló VIP Upgrade jegyek 202 ezer forintba kerülnek.

89 900 forint volt a bérlet a Szigetre öt évvel ezelőtt, ami 45 százalékos áremelést jelent azóta. Utoljára – a koronavírus-járvány miatt – 2019-ben tartották meg a rendezvény. Akkor 110 ezerbe került a bérlet, tehát nagyjából 18 százalékkal lett drágább két év kimaradás után. Ez annak a fényében nem is sok, hogy az elmúlt 12 hónap inflációja meghaladta a 10 százalékot – jegyzi meg a portál.

Arányaiban nem a Sziget drágult a legtöbbet

A Sziget arányaiban a legkevésbé dráguló nagy fesztiválok közé tartozik hazánkban. Összeségében az is elmondható, hogy a legdrágább fesztiválok produkálták a legkisebb mértékű áremeléseket.

Az öt évvel ezelőtti árszintjéhez képest napijegyekben a szegedi SZIN, bérletekben pedig a Kolorádó árai emelkedtek leginkább, bár igaz, hogy ez a két rendezvény 2017-ben még meglehetősen olcsónak számított.

A SZIN normál árú napijegye 138 százalékkal kerül többe, mint öt évvel ezelőtt, és most 19 000-t kóstál, a Kolorádó hagyományos bérlete pedig 183 százalékkal drágább és 33 900 forintért lehet hozzájutni.

Az early bird napijegyeknél is a SZIN, a bérleteknél pedig a Kolorádó árai emelkedtek leginkább a vizsgált időszakban.

Egy nagy fesztivál belépői olcsóbbak, mint tavaly

Egyedüliként az EFOTT kínálja a napi, a heti és az early bird belépőit valamivel olcsóbban, mint a tavaly. Oda 15 490 forint a 24 órás jegy, bérletet pedig 39 490-ért lehet kapni.

50 százaléknál kisebb mértékben a napijegyek csak a Balaton Sound, a Sziget és a Volt esetében drágultak, de ez a három fesztivál számít egyébként is a legdrágábbnak. A bérletek költsége a Sziget-Sound-Művészetek Völgye triónál emelkedtek legkevésbé.

A legolcsóbban napijegy a Művészetek Völgyére (7 000 forint) és a Fishing on Orfűre (9 990 forint) lehet kapni, valamint a Kolorádó követi őket 13 900-as áron. A bérletek tekintetében a Kolorádó (33 900) és a Fishing (33 990) árai a legkedvezőbbek, majd utánuk a sorban a Bánkitó következik (34 500).

Ne hagyd ki!