Kriptomilliárdos nézi az óceánt az új luxuslakásából

Teslát nem, de házat lehet venni kriptovalutával

Egy névtelenségbe burkolózó vevő 22,5 millió dollárért vásárolt meg egy Miami Beach-i luxuslakást. Ez az eddigi legdrágább ügylet, amit kriptovalutákkal ütöttek nyélbe – írja a Business Insider.Medvepiaci állapotok és Bitcoin tél ide vagy oda, a gazdaság egyre jobban alkalmazkodik a kriptovaluták világához. Számos vállalat azon ügyködik, hogy minél jobban kiaknázza a digitális fizetőeszközben rejlő potenciált. Ennek okán egyre több helyen lehet az említett valutákkal fizetni. Az Antonio Citterio sztárépítész nevével fémjelzett Arte Surfside luxus társasház május közepén jelentette be, hogy a kriptovalutákat is elfogadja hivatalos fizetőeszközként. Néhány héttel később meg is jelent az első vevő. És ha már ott volt, gyorsan fel is állított egy világrekordot.

Történelmi pillanat

Az Arte Surfside nem árulta el a titokzatos vevő nevét, illetve azt sem, hogy milyen valutával bonyolították le az üzletet. Annyit lehet tudni, hogy 22,5 millió dollárért, azaz csaknem 6,5 milliárd forintért kelt el az ingatlan. Ekkora értékű, kriptovalutákkal végrehajtott lakásvásárlásra még nem volt példa. Az Arte Surfside ingatlanfejlesztői úgy vélik, paradigmaváltás határára érkezett az ingatlanpiac. A szóban forgó ingatlanvétel tökéletesen tükrözi ezt a tendenciát.

A kriptovaluták jelentik a gazdaság jövőjét, és úgy gondoljuk, hogy ez még csak a kezdet. Az Arte példát statuált, hogyan néznek ki, illetve milyen gyorsan mennek végbe ezek az üzletek. Büszkék vagyunk rá, hogy mi fektettük le ennek az új, virágzó világnak az alapját

- nyilatkozta Giovanni Fasciano, az Arte egyik vezetője.

Új szolgáltatások

Nagyon úgy néz ki, hogy az Arte szakemberei nem csak a levegőbe beszélnek, ugyanis az ingatlanpiaci szereplők egyre komolyabban veszik a kriptovalutákat. A változás előszele már érezhető. Számos ingatlaniroda olyan specialistákkal bővítette a csapatát, akik feladata kifejezetten a kripto-tranzakciók ellenőrzése és kezelése. Ettől függetlenül a legtöbb piaci szereplő nem még fogadja el a kriptovalutákat hivatalos fizetőeszközként.

Egészen új szolgáltatások is megjelentek a szektorban, melyek kifejezetten az ingatlanpiaci digitális tranzakciókat célozzák. A Propy vállalat például ingatlanosoknak kínál továbbképzéseket, ahol 500 dollárért cserébe megtanulhatják, hogyan kell bánni a kriptovalutás vevőkkel.

Giovanni Fasciano szerint az újdonsült kripto-milliárdosok minden bizonnyal az ingatlanpiacba fogják fektetni a vagyonuk egy részét, hiszen az újgazdakora mindig is ez volt a jellemző a történelem során.

Mit lehet kapni 6,5 milliárdért?

Nézzük, hogy néz ki az említett lakás! A 4 hálószobás és 4 fürdőszobás, 470 négyzetméteres ingatlan egy 12 emeletes épület 9. szintjén helyezkedik el. Az igazi kuriózumot a 275 négyzetméteres erkély jelenti, amely közvetlenül az óceánra néz. Az épületben található egy külső és egy belső medence, konditerem, tetőtéri teniszpálya, jóga stúdió, szauna, gőzkabin, gyermek-játszószoba, fűtött garázs. A catering csak a ráadás.

The Conversation

Ne hagyd ki!