A Netflix logója egy okostelefon képernyőjén, ami egy asztalon van, a Netflix leállította műveleteit Oroszországban
Fotó: Shutterstock

A Netflix minden műveletét leállította Oroszországban

A Netflix ideiglenesen leállította az összes folyamatban lévő és tervezett projektjét Oroszországban – írja a Reuters.Mindenki a maga módján

A nyugati országok és a nagy technológiai cégek mellett a film- és televízióipari szereplők is súlyos szankciókat vezettek be Oroszország ellen az ukrajnai megszállást követően. A Reuters az ügyre közvetlen rálátással rendelkező forrásokra hivatkozva azt írja, a Netflix ideiglenesen minden oroszországi műveletét leállította.

A streamingszolgáltató még nem erősítette meg a hírt, a portál szerint egyelőre vizsgálja, milyen hatással van az ukrajnai invázió a működésére.

A Netflix jelenleg négy orosz nyelvű sorozaton dolgozik, köztük a „Zato” című krimi drámán.

Megmozdultak a nagyok

Oroszország ellen igazi filmipari bojkottálási hullám indult el a napokban.

Egyebek között a Cannes-i fesztivál illetékesei is jelezték, kitiltják a hivatalos orosz delegációkat a 2022-es fesztiválról, ha nem állítják le az Ukrajna elleni offenzívájukat.

A CNBC a közelmúltban arról adott hírt, hogy a Walt Disney Company, a Sony, a Warner Bros., a Paramount Pictures és a Universal stúdiók is elnapolják új filmjeik oroszországi bemutatását, amíg nem rendeződik a konfliktus. Ez azt jelenti, hogy az orosz filmkedvelők az új Batman-film, a Pirula panda, a Morbius, a Sonic, a sündisznó 2. és Az elveszett város premierjéről is lemaradnak.

A Netflix a napokban bejelentette, a jelenlegi körülmények miatt nem fogja orosz állami csatornákkal bővíteni kínálatát. Erre egyébként azért lett volna szükség, mert a Föderáció rendeletben kötelezte a szolgáltatókat az államilag támogatott sajtóorgánumok tartalmainak terjesztésére.

Ne hagyd ki!