Pepco üzlet belseje gyerekruhákkal
Fotó: Shutterstock

Merész dolgot ígért a nálunk is működő üzletlánc tulajdonosa

A Pepco Group, egyebek között az itthoni piacon is jelen lévő Pepco üzletlánc tulajdonosa azt ígéri, hogy „megvédi az árait” a többnyire pénzszűkében lévő vásárlói számára.

A cég az elmúlt fél évben új üzleteket nyitott, növelte bevételét, a jövőben pedig költségcsökkentést tervez.

Árérzékeny vevőkör

A működési költségek csökkentése lehetővé teszi, hogy ellensúlyozzuk az infláció hatását, így megvédhetjük árainkat árérzékeny vevőkörünk számára

– közölte a Pepco Group vezetője, Trevor Masters.

A Pepco piaca a közeljövőben is ingatag marad az inflációs nyomás és az Ukrajnában zajló háború miatt, amely

a cég három legnagyobb működési területével határos.

A Pepco szóvivője közölte: a legfontosabb beszállítókkal folyamatosan tárgyalnak kedvezőbb kondíciókról, raktározási programjukban pedig arra törekszenek, hogy minél kevesebb árut tároljanak, és minél több működő tőkét szabadítsanak fel.

Kell az olcsó holmi

A pandémia miatt bevezetett korlátozások az időszak nagy részében hatással voltak a Pepco forgalmára. Az időszak vége felé azonban ezeket feloldották, és márciusban már 19,4 százalékkal nőttek az eladásaik. A Pepco szerint ez azt mutatja, hogy erős rejtett vásárlói kereslet van a termékeik iránt.

A március 31-ével lezárult fél éves időszakban a Pepco Group 2,37 milliárd eurós forgalmat bonyolított, és 192 új üzletet nyitott.

Így már 17 országban 3696 boltjuk van.

Más országokban Poundland, illetve Dealz néven futnak. A Pepco Groupot a varsói tőzsdén jegyzik.

TEDi

Eközben újabb, a Pepcóhoz hasonló diszkontáruház-lánc próbál betörni a magyar piacra. A német TEDi a Savoya Parkban nyitotta meg első budapesti üzletét a korábbi pápai és székesfehérvári boltjai után.

Gyors tempóban folytatják a fővárosi terjeszkedést: egy hónap múlva

a XVIII. kerületben, a Lőrinc Centerben is

boltjuk nyílik.

Itthon a TEDi a Pepcón kívül még a KiK riválisa lehet. Boltjaikban kínálnak ajándék- és dekorációs cikkeket, játék- és íróeszközöket, drogériai termékeket, és hogy mi mindent még, arról itt lehet olvasni.


Ne hagyd ki!