A brit Sky telekommunikációs vállalat saját, internet alapú televíziót dob a piacra, amelyen parabolaantennák és set-top box-ok nélkül lehet befogni a műsorszolgáltatók adásait.


Érett már

A vállalat könnyen kezelhető, zavartalanul működő streaming TV-ként aposztrofálta a Sky Glass névre keresztelt készülékét. Szakértők szerint a Sky akár a Samsung-al és a Sony-val is felveheti a versenyt az új termékének köszönhetően. A Sky okostévéjének felszereltsége megfelel a modern elvárásoknak, nem igényel semmilyen extra beltéri egységet, és elérhetők leszek rajta az Amazon, a Netflix, a Disney+, az ITV Hub, az All4 és a BBC iPlayer tartalmai is. Ahhoz viszont, hogy a televíziós adásokat is be lehessen rajta fogni, Sky előfizetésre lesz szükség. A vállalat mindenkit megnyugtatott, a Sky Glass előfizetés híján is használható lesz, viszont ebben az esetben a készülék egyik legmodernebb funkciója, a hangvezérlés letiltásra kerül. Azt egyelőre nem tudni, hogy melyik hardvergyártó fogja megalkotni az eszközöket, ahogyan azt sem, hogy a Sky hogyan fogja biztosítani a műsorok késés nélküli internetes szórását.

Logikus lépés

Bár a Sky lépése az internetes streamelésre jellemző laggolás miatt kockázatos, mégis van benne ráció. Mivel nincs szükség beltéri vagy kültéri egységekre, ezért az előállítási költségek is csökkennek. A szolgáltató saját TV-je pedig arra késztetheti a vásárlókat, hogy fizessenek elő a Sky szolgáltatásaira, ami óriási bevételeket eredményezhet a vállalatnak. A Sky Nagy-Britannián kívül jelenleg Németországban és Olaszországban is elérhető, de várhatóan további országokba is be fog gyűrűzni. További előny, hogy a beépített Dolby Atmos hangrendszernek hála házimozi rendszerre sem lesz szükség a páratlan moziélményhez.

A TV október 18-án érkezik a brit piacra, a nemzetközire pedig 2022-ben.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Orbán: Bármelyik pillanatban visszavásárolhatja az állam a Liszt Ferenc repülőteret

A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet – mondta a miniszterelnök a vajdasági Ludason.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: MTI Kelemen Zoltán Gergely

Elhunyt Kornai János közgazdász

Életének 94. évében, hétfőn elhunyt Kornai János Széchenyi-díjas közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a Harvard Egyetem és a Corvinus emeritus professzora, a francia becsületrend kitüntetettje, a svéd, amerikai, és más akadémiák tiszteletbeli tagja - közölte a család hétfő este az MTI-vel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Napelemre, fűtéskorszerűsítésre kérnél többmilliós támogatást? Ez az útja

A nagyszabású, lakosságnak szóló pályázat napelemes rendszerek és energiatakarékos, korszerű, elektromos fűtési rendszerek kialakításához nyújt támogatást. A kivitelező cégeknek hétfőtől van lehetőségük a regisztrációs kérelem benyújtására, a családok és magánszemélyek a program első ütemében december 6. és január 12. között pályázhatnak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!