Méregdrága italt adott ki a Tesla
Fotó: Shutterstock

Autó mellé egy üveg pia? A Tesla bevállalta

7,5 deciliteres kiszerelésben jelentetett meg saját mezcalt (mexikói agávépárlat, a tequila közeli rokona) a villanyautó-gyártó amerikai óriásvállalat, a Tesla. A mezcálos üveg dizájnja igazán különleges, de amitől leginkább leeshet az ember álla, az az ital ára.


Villám formájú palackban adott ki mezcalt a Tesla

A Tesla új terméket jelentetett meg a rajongóinak, mégpedig egy 450 dolláros (körülbelül 165 ezer forintos), 7,5 deciliteres mezcalt.

A párlat a tequila közlei rokona. Hasonló módon készül, szintén Mexikóban. Viszont nemcsak kékből, hanem gyakorlatilag bármilyen agávéból előállíthatják az észak-amerikai ország bármely pontján (a tequila gyártásának egyéb földrajzi-eredetvédelmi megkötései is vannak).

A Tesla Mezcal villámformájú, mattfekete üvegben kapható, 43 százalékos alkoholtartalommal. A terméket a dél-kaliforniai Nostros Tequila gyártja.

A HVG megjegyzi, ez nem az első alkoholos termék a Tesla kínálatában. Korábban adtak ki sört, valamint villámalakú palackos Tesla Tequilát is.

Extrém dizájnnal és extrém áron kínálja a sörét a Tesla

A CyberBeer, vagyis a kibersör pedig tavaly jelent meg a Tesla webshopjában. A 0,33 literes üvegének a dizájnját a villanyautógyártó Cybertruckje ihlette. Az ára meglehetősen borsos. 150 dollárért, azaz nagyjából 55 ezer forintért kínálják a díszdobozos szettjét, amely tartalmaz két CyberSteins bögrét, valamint két matt fekete kerámiaüveges sört.

A 7 százalékos alkoholtartalmú, korlátozott darabszámban kapható italt Kaliforniában főzi és palackozza a Buzzrock Brewing. Elon Musk cége a CyberBeert Helles Lager típusúként írja le. Európai Saaz és Hallertau Mittlefruh komlókkal készült, amelyet gyógynövényes, fűszeres, teás és citrusos jegyek jellemeznek.

A Tesla a Giga Berlin megnyitására is kiadott egy hasonló sörválogatást. Emellett korábban is voltak nem a profiljukba vágó termékeik. Forgalmaztak például tequilát, valamint „shortot” (azaz rövidnadrágot) is, amivel a részvényeik esésére játszóknak üzentek.

Ne hagyd ki!