Német jelmezkölcsönző nyílik Budapesten
Fotó: Theaterkunst

Német jelmezkölcsönző nyílik Budapesten

A magyar filmipari boom miatt jöttek a fővárosba, elsősorban jelmeztervezőknek kínálnak szolgáltatásokat.Berlinből jöttek

Németország legnagyobb jelmezkölcsönző cége, a Theaterkunst a fővárosi Paulay Ede utcában nyit üzletet. A cég elég nagy játékos a filmiparban, Meryl Streep, Jeremy Irons, Brad Pitt filmjeihez is ők szállították a ruhákat. Az üzletnek köszönhetően mostantól a hazai díszlet- és jelmeztervezők is könnyebben hozzáférnek ahhoz a több mint tízmillió ruhából, cipőből, kiegészítőből álló kollekcióhoz, amely a cég berlini központjában rendelkezésre áll. A berlini központban, valamint a Kölnben, Varsóban és most már Budapesten található telephelyeken 25 ember dolgozik, a cég évente 900 produkciót szolgál ki.

Filmipari boom

Az új budapesti bázis elsősorban jelmeztervezőknek kínál szolgáltatásokat. Úgy tudjuk, elvileg a hazai nagyközönség is kölcsönözhet, de mivel a berlini készlet többsége eredeti, korabeli ruhákat tartalmaz, várhatóan nem lesz olcsó mulatság. Az üzlet bemutatóteremmel, próbateremmel is rendelkezik, ahol a varrónővel az átalakítást is meg lehet rendelni diszkrét környezetben. A német filmipar Magyarországon igen aktív, ezért lesz felvevőpiaca a termékeiknek. Az évi több mint 2 millió eurós forgalmat lebonyolító Theaterkunst arra számít, hogy Magyarországon az első évben, tehát 2021-ben nagyjából húsz projektben vesz majd részt a helyi független filmektől kezdve a nemzetközi produkciókig.

Ne hagyd ki!