Az Apollo Global Investment magántőke-társaság ötmilliárd dollárért felvásárolta az egyebek között a Yahoo-t is birtokló Verizon Communiations médiavállalatot. Néhány nappal a megállapodás után átalakult a vezetőség, ráadásul még a Tinder és képbe került.


Nagyszabású megállapodás

A Verizon májusban jelentette be, hogy elfogadta az Apollo ötmilliárd dolláros, átszámítva nagyjából 1500 milliárd forintos felvásárlási ajánlatát, amelynek értelmében a cég részvényeinek 90 százaléka a magántőke-társasághoz kerül. Az ügyletet szeptember elsején hivatalosan is nyélbe ütötték, amelynek hatására nemcsak a Verizon, hanem a Tinder is átalakult.

Új idők járnak

Az Apollo a felvásárlás után egyből átnevezte a Verizon-t a médiavállalat ikonikus digitális brandjére, a Yahoo-ra. A gigantikus vételár egyáltalán nem túlzás, ugyanis a Verizon „médiaesernyője" alatt megtalálható a TechCrunch hírportál, az AOL online szolgáltató cég, a Makers női egyenjogúságért kampányoló online brand, a Ryot produkciós médiavállalat, a Flurry hirdetési és mobilelemzői cég és még sok más értékes leányvállalat. Az Apollo célja, hogy új üzleti kezdeményezésekkel, így előfizetésekkel, hirdetési és e-kereskedelmi szolgáltatásokkal bővítse a csoport kínálatát, ami egyebek között a Yahoo Finance-t és a Yahoo Sports-ot is érinteni fogja. A nagyratörő célok a vezetőségre is hatással voltak, ugyanis Jim Lanzone személyében új vezérigazgató érkezett az immáron Yahoo néven futó vállalathoz. Jim Lanzone a Tindertől pártolt át a céghez, ahol szintén vezérigazgatóként tevékenykedett. Lanzone Guru Gowrappan helyét vette át, ki 2018 óta töltötte be a pozíciót. Gowrappan-t az Apollo vezető tanácsadójává nevezték ki.

Csere-bere

Az említettekkel nagyjából egy időben a Tinder anyavállalata, a Match Group kinevezte Renate Nyborg-ot a randiapp élére. A cég közel nyolcéves működése során még soha nem ült nő a vezérigazgatói székben. Nyborg korábban a Tinder európai, közel-keleti és afrikai régiójának általános igazgatójaként dolgozott. A Tinderre ráfér egy kis vérfrissítés, ugyanis a randiappot sem kerülték el az utóbbi időben a zaklatási és szexista vádak. Ezekről korábban a cég egykori marketing alelnöke, a napjainkban a Bumble randiappot vezető Whitney Wolfe Herd is beszámolt.

Scott Kessler, a Third Bridge befektetési kutatócég elemzője szerint Lanzone jó választás volt a Yahoo részéről. Régebben ugyanis a CBS Interactive-nál dolgozott, ahol a digitális média márkákat felügyelte, és előmozdította a társaság streaming szolgáltatásainak, köztük a CBS All Access-nek a fejlesztését.Az Alexa Internet nevű, webes forgalmat elemző cég kimutatása szerint a Yahoo a világ 20 legtöbbet látogatott oldalai között szerepel, az USA-ban pedig a top ötös listába is befér.

The Conversation

Friss

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!