A Bumble remek évet tudhat maga mögött. A cég nemrég tőzsdére lépett, ráadásul a pandémia alatt óriásit nőtt a randi app felhasználói bázisa. A megfeszített munkatempó azonban nem maradt következmények nélkül-írja a BBC.


A Bumble egy Tinderhez hasonló társkereső applikáció. Az igazi kuriózumot az jelenti, hogy csak és kizárólag a női felhasználók kezdeményezhetnek beszélgetést az érdeklődő „úriemberekkel". A cég alapító-vezérigazgatója a 31 éves Whitney Wolfe Herd. Ő a legfiatalabb női vezérigazgató, aki nyilvános részvénykibocsátással vitte a cégét a tőzsdére. A cégnél jelenleg nagyából 700 alkalmazott dolgozik, több mint 70 százalékuk nő. A tőzsdére lépés és a megnövekedett forgalom olyan nyomás alá helyezte a dolgozókat, amely azonnali cselekvésre sarkallta a vezérigazgatót. A mentális egészségük érdekében az összes dolgozóját hazaküldte egy hétre. Arra kérte őket, hogy kapcsoljanak ki, felejtsék el a munkát, és csak magukra fókuszáljanak.

Megérdemelt pihenő

A cég egyik vezetője, Clare O'Connor nagyra méltatta Herd döntését. Úgy véli, nem is jöhetett volna jobbkor egy ilyen szünet. A Bumble működése kifejezetten eseménydús és forgalmas volt az elmúlt évben. A részvénykibocsátás mellett a Bumble és a Badoo (ami szintén a Bumble tulajdonában van) előfizetőinek száma 30 százalékkal növekedett az idei első három hónapban a tavalyi, azonos időszakhoz képest. A cég jelenleg közel 10 milliárd dolláros piaci értékkel rendelkezik, amihez 42 millió aktív felhasználó és több mint 1,2 millió előfizető társul.

Rengeteg munka hárult a dolgozókra, akik közül sokan kiégés közeli állapotba kerültek. Herd fejében megszólalt a vészcsengő, és azonnal cselekedett. A dolgozók remekül fogadták a döntését.

Mozgolódnak a nagyok

Az elmúlt hetekben rengeteget lehetett olvasni arról, mire számíthatnak a közeljövőben a nagyvállalatok dolgozói. A Twitter igazgatója, Jack Dorsey például arról beszélt, hogy felőle örökre home officeban maradhatnak az alkalmazottak. A cég egy kicsit más véleményen van. A Twitter arra számít, hogy az alkalmazottak hibrid munkarendben fognak dolgozni szeptembertől.

A Google kicsit szigorúbban viszonyul a helyzethez. A keresőóriás az összes dolgozóját vissza akarja hívni ősszel az irodákba. Azoknak, akik éves szinten 14 napnál többet akarnak home officeban tölteni, külön kérvényt kell majd benyújtaniuk, amit a cég döntéshozói bírálnak el.

A Facebook már jó ideje támogatja a home office rendszerét, azonban sokáig csak egy szűk csoport élvezhette a távmunka pozitívumait. A vállalat nemrég bejelentette, bárki kérvényezheti, hogy ezentúl csak és kizárólag otthonról dolgozhasson, függetlenül attól, hogy milyen pozíciót tölt be a cégnél.

Az Apple is közzétette, mire számíthatnak a dolgozók szeptembertől. A vállalat vezérigazgatója, Tim Cook elmondta, hogy ősztől az alkalmazottaknak minden hétfőn, kedden és csütörtökön az irodában kell dolgozniuk. Továbbá minden munkavállalónak járni fog 2 hét, amikor ott dolgozik, ahol csak akar. Vannak azonban, akik nem örülnek Tim Cook terveinek. Olyannyira, hogy sokan fel is mondtak a cégnél. Mondjuk úgy, hogy az ellenzők nagyon megszerették a távmunkát, és úgy érzik, hogy szeptemberben választaniuk kell a családjuk, az egészségük és a munkájuk között. Ennek hangot is adtak.

The Conversation

Friss

FotóShutterstock

A Continental válasza Lázár kirohanására: kész visszaadni a támogatás egy részét

Az állami támogatás dolgozói létszámmal kapcsolatos feltételeit valóban nem tudják teljesíteni az autóipar lejtmenete miatt, de mindezt már korábban jelezték a kormánynak. A cég kész visszafizetni a támogatás egy részét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Jó hír a fogyasztóknak és az állatartóknak: kikerülhet az antibiotikum a takarmányból

Egyedülálló takarmány-adalékanyag kifejlesztésén dolgozik a Dr. Bata Zrt. A kifejleszteni kívánt termék preventív alkalmazásával csökkenhetne vagy teljesen elhagyható lenne az antibiotikumok felhasználása, ezért egészségesebb állományt és a gyarapodási mutatók javulását várják a szakemberek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Rendeződhet-e az állami és magánegészségügy viszonya?

A magánegészségügy felemelkedése már évtizedes történet, lassan egyre inkább igénybe veszi a lakosság, mint az állami egészségügyi ellátást, holott a legtöbben fizetik a TB-t. Emellett az állami egészségügyi kezelések nem minden esetben mérhetők össze komplexitásukban, előfordul, hogy egy-egy fontos szűrésre vagy beavatkozásra magánintézménybe küldik a pácienseket. Idén még nagyobb lett a szakadék a két intézményi forma közt, a piac rohamos gyorsasággal alakul át e téren is.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!