A keresőóriás egészségügyi részlege, a Google Health több mint 130 dolgozójától vált meg a napokban. Az érintett munkavállalóka Fitbitnél folytatják pályafutásukat, ami szintén a Google tulajdonában van - írja a Business Insider.

Mint az köztudott, a Google évek óta terjeszkedik. A keresőmotorok és a hirdetések mellett a cég egyik legfőbb ágazata az egészségügy. Pontosabban azok az applikációk, amelyek célja, hogy egyszerűbbé tegyék az átlagos felhasználók és a klinikai szakemberek mindennapjait. A Google Health egyebek között mesterséges intelligenciával segíti a szakembereket a diagnózisok felállításában, illetve adatbáziskezelési támogatást is nyújt. A hétköznapi embereket pedig pontos információkkal látja el az egészségükkel kapcsolatos kérdésekben. De olyan termékük is van, amely mind a két csoport igényeit kiszolgálja. Ilyen például az a mesterséges intelligencián alapuló bőrgyógyászati segédeszköz, amely az aggodalomra okot adó bőrelváltozások diagnosztizálásában nyújt segítséget. Az említett innovációk és törekvések ellenére a Google Health most több mint 130 dolgozójától válik meg.

Megy a szervezkedés

Idén márciusban a Google Health-nél csaknem 700 ember dolgozott. Sokuk klinikai eszközöket és egészségügyi érzékelőket fejlesztett, de szép számmal akadtak kutatók is a Health csapatában. Aztán most hirtelen a cég a teljes csapat közel negyedét elküldte. Na jó, inkább átcsoportosította.

A Google januárban vásárolta fel a Fitbit-et 2,1 milliárd dollárért. A Fitbit a fitnesz karkötőiről és az aktivitásmérőiről ismert, de a cég edző szolgáltatásokat is nyújt. Továbbá komoly üzleti kapcsolatokat ápol az egészségügyi szektor többi szereplőjével. A Fitbitnek több mint 29 millió felhasználója van. A Google Health ide csoportosította át a dolgozóit. Erre valószínűlg azért került sor, mert a Google fel akarja venni a versenyt a Apple-höz hasonló versenytársaival, akik óriási szeletet hasítanak ki fitnesz eszközök iparágából. Egyebek között Google Health egészségügyi szenzorokkal és személyes nyilvántartásokkal foglalkozó csapatai, illetve egyes üzletfejlesztési vezetői folytatják pályafutásukat a Fitbitnél.

A Business Insider belső értesülései szerint az átszervezett dolgozók egy része a Google Search-nél tevékenykedik tovább. Erről egyelőre még nem sok dolog derült ki.

A Google a pandémia alatt számos új projektet indított. Ilyen például a mentális egészséget ellenőrző applikáció, vagy az a szolgáltatás, amiely a virtuális segítséget nyújtó orvosokat köti össze a bajban lévő páciensekkel. Az újraszervezett csapatok valószínűlege ezeket fejlesztik tovább a közeljövőben.

Érett a váltás

Az Alphabet 2018-ban alapította a Google Health-t Dr. David Feinberg vezetésével. Eredetileg az volt a cél, hogy a Google egy olyan adatbáziskezelési rendszert alkosson, amely lehetővé teszi a betegek adatainak széleskörű elérhetőségét. A cég úgy véli, hogy a klinikai adatok elemzése, a diagnózisok felállítása és a megfelelő orvosok megtalálása sokkal egyszerűbbé tehetőbbek a technológiai segítségével. Szép elképzelés, azonban a cég számos akadályba ütközött. Az egyik legemlékezetesebb botrány az indulásuk évében történt. A Google 2018-ban az egészségügyi rendszereket üzemeltető Ascensionnal kötött üzletet, aminek következtében rengeteg páciens adata a keresőóriáshoz került. Ez nagyon nem tetszett az embereknek.

A Google Health-nél csupán 3 csapat maradt. Az egyik csapat a Care Studioval fog foglalkozni, ami az egészségügyi nyilvántartások kezelését könnyíti meg. A másik csapat a mesterséges intelligenciára alapuló képalkotásra fog fókuszálni. A harmadik csoportot pedig a Fitbit és a Google Fit orvosai alkotják, akik feladat a szabályozási, klinikai és egészségügyi méltányossági kérdések megoldása lesz.The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Az Amazon milliós belépési bónusszal csalogatja a munkavállalókat

Közeledik a karácsonyi hajsza, az Amazon viszont egyre nagyobb munkaerőhiánnyal küzd, ezért újabbnál-újabb ösztönzőkkel próbálja becsalogatni a leendő munkavállalókat. Aktuális akciójában forintban akár 1,3 milliós bónuszt is bezsebelhetnek a friss belépők.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

35 évesen nyugdíjba ment, ára volt, de megérte

A most 37 éves Katie Donegan története tökéletesen példázza, hogy elszántsággal, kitartással és tudatos pénzügyi tervezéssel bárki idejekorán nyugdíjba vonulhat, hogy más dolga se legyen, csak élvezni az életet. Mindezt úgy, hogy közel 430 millió forintnak megfelelő angol font van a bankszámláján.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Felfoghatatlan, mennyivel gazdagodtak a milliárdosok a járványban

Az Institute for Policy Studies (IPS) agytröszt és az Americans for Tax Fairness mozgalom szakértői megvizsgálták, hogy az USA milliárdosainak mennyivel gyarapodott a vagyona a pandémia idején. A kutatás alátámasztja azt az „egyetemes igazságot", hogy egy világválság a gazdagokat még gazdagabbá, a szegényeket pedig még szegényebbé teszi.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!