Tinderes érzetet keltő Love stories piros felirat fekete háttér előtt
Fotó: Unsplash

Vége a kamuprofiloknak, jön a Tinderre is a hitelesítés!

A Tinder a legújabb frissítésével bevezeti a személyi okmány alapú hitelesítést. Egyelőre csak opcionális lesz az új funkció, de a vállalat hamarosan kötelezővé teheti a személyazonosság igazolását.


Jogosítványt, for… személyit!

A hitelesítéshez bármilyen hivatalos okirat használható, így útlevél, személyazonosító igazolvány és jogosítvány is. A funkció Japánban már 2019 óta elérhető, de a vállalat most globálisan is bevezeti az újítást. A hitelesítés egyelőre nem lesz kötelező, kivéve azokon a területeken, ahol törvény írja elő a funkció használatát.

Mindenkire gondoltak

A Tinder lépése nem megalapozatlan. A pandémia alatt rengeteg panasz érkezett a céghez a kamuprofilok és az átverések miatt. A hitelesítési folyamatokat egyebek között már a Bumble, a Zoosk és a Wild randiappok is bevezették. A Tinder tájékoztatásában hangsúlyozta, hogy kiemelt figyelmet fordít a felhasználók biztonságára. Ennek az egyik legjobb módja a hivatalos hitelesítés, amely biztosítja, hogy valódi, létező személy van a „vonal" túloldalán.

Tracey Breeden, a Tinder Match Group biztonsági és társadalmi érdekvédelem alelnöke hozzátette, tisztában vannak azzal, hogy egyes felhasználók olyan körülmények között élnekhogy esetükben bajos lehet a hitelesítés. Éppen ezért egyelőre csak opcionális a funkció használata.

Fő a biztonság

A vállalat az elmúlt hónapokban számos biztonsági funkcióval bővítette az alkalmazást. Egyebek között bekerült az appba egy pánik gomb is, amely megnyomásakor összeköti a felhasználót egy kijelölt hatósággal.

A cég néhány hónapja egy másik frissítést is bejelentett, amely lehetővé tenné a felhasználóknak, hogy háttér-információkat szerezzenek a leendő randipartnereikről. Ez a funkció egyelőre még nem érkezett meg a platformra.

A Tinder 2020-ban 1,4 milliárd dollárnyi bevételt könyvelhetett el. Az appot tavaly havonta összesen nagyjából 57 millió ember használta, akik közül 6,6 millióan fizetős felhasználók voltak. A Tinder piaci értéke 10 milliárd dollárra tehető.

Ne hagyd ki!