Áramszedők
Fotó: Shutterstock

Mi lesz jövőre a rezsisökkentéssel? Megszólalt az MVM!

Nincs változás a rezsicsökkentés tavaly nyár óta fennálló rendszerében, így 2023. augusztus 1-jétől újabb egyéves időszakra továbbra is változatlan feltételekkel biztosítja az MVM a lakossági ügyfeleinek a rezsicsökkentett energiát – adta hírül az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. közleményét az MTI.


A vállalat tájékoztatásában emlékeztett:

a vonatkozó kormányrendelet éves szinten határozta meg a kedvezményes, rezsicsökkentett áron igénybe vehető energiamennyiséget. A kedvezményes év leteltével, 2023. augusztus 1-től 2024. július 31-ig továbbra is kedvezményes árszabás szerint biztosítja az energiaszolgáltatást lakossági ügyfelei számára az MVM.

Ezt is olvasd el: Nagyon magas lett a gázszámlád? Ezt tudod tenni!

A kedvezményes mennyiség a villamos energia esetében évi 2523 kilowattóra (kWh), földgáz esetében pedig évi 63 645 megajoule (MJ), azaz legalább 1729 köbméter felhasználási helyenként. Az éves kedvezménykeret az adott kedvezményes évben használható fel

– tisztázták továbbá a számokat.

Villany\u00f3ra leolvas\u00e1sa

A Portfolió kiemeli, hogy MVM az új kedvezményes időszak kezdetén, augusztus 1. és 5. között lehetőséget biztosít a diktálásra, amit legkomfortosabban telefonon, mobilalkalmazáson vagy az online ügyfélszolgálaton tudnak az ügyfelek megtenni. A fenti időszakban diktált, vagy ennek hiányában a becsült mérőállás legkésőbb a soron következő éves elszámolószámlán jelenik meg.

Illetve fontos tudni, hogy nem szükséges diktálnia azoknak, akiknek az éves fogyasztása a kedvezményes mennyiség alatt van. Továbbá azoknak sem, akiknek amúgy is ekkor van diktálása vagy leolvasása. A rendelkezésre álló statisztikák alapján az ügyfelek több mint háromnegyedének éves fogyasztása belefér a kedvezményes keretbe

– hangsúlyozta továbbá a cég.

Arról pedig korábban már írtunk is, hogy milyen változtatások jöhetnek a rezsicsökkentésben az elektromos áram tekintetében.

 A kormány is megszólalt

Az MVM bejelentése közben már Németh Szilárd kormánybiztos is tájékoztatót tartott. Ezek szerint a rezsicsökkentés finanszírozásához szükséges összeg 2024-ben is rendelkezésre áll majd.

Ez is érdekelhet: A Mol vezérigazgatója változtatna a rezsicsökkentésen

A politikus kiemelte, hogy a döntés eredményeként az Eurostat adatai alapján az egész Európai Unióban továbbra is Magyarországon jutnak az állampolgárok legolcsóbban az energiához. Vásárlóerő paritáson csupán Luxemburg és Belgium előz meg minket.


Ne hagyd ki!