Autó az autópályán
Fotó: Shutterstock

A benzin ugyan drága, mégis autóval járunk külföldre

Mit nekünk drága üzemanyag? Irány a horvát tengerpart!A gázolaj és a 95-ös benzin ára tavaly nyáron érte el csúcsot: közel 800 forintot kellett volna fizetnünk egy liter üzemanyagért, ám ebből mi, magyarok nem sokat éreztünk, a kormány ugyanis 480 forintos hatósági áron tartotta azt. A rendelet decemberi eltörlésével azonban egyből sokkal többet kellett kicsengetnünk a benzinkutak kasszáinál, akkor bőven 600 forintot kellett fizetnünk literenként. De vajon megakadályoz-e minket a drága benzinár a hosszabb autós utazásokban? Nem!

Ez is érdekelhet! Változás jön a hazai rendszámtábláknál, ez az oka

A Genertel Biztosító 2022. december és 2023. április között megkötött utasbiztosítási adatai alapján az ügyfelek több mint kétharmada autóval kelt útra, ezzel pedig növekedést könyvelhetünk el a tavalyi év azonos időszakához képest

írja a 24.hu.

2021. decembere és 2022. áprilisa között többen keltek útra repülővel, az autóval kiruccanók aránya csak 50% volt.

Fotó: Shutterstock

A Genertel kutatása arról is beszámol, hogy az idei télen a magyarok legnépszerűbb úti céljai az autóval könnyebben megközelíthető országok voltak: többek között Ausztria, Szlovákia és Olaszország. Ez egyébként összecseng a KHS adataival.

A három felsorolt úti cél között egyértelműen Ausztria nyeri a népszerűségi versenyt, a biztosítónál kötött szerződések közel fele ugyanis erre az országra jut. A tavalyi év azonos időszakában ez csupán az utazók harmadánál volt így.

Figyelmedbe ajánljuk! Nagy baj, ha megsérül egy elektromos autó akkumulátora

The Conversation

Ne hagyd ki!