Horvátország.

Hiába drága, özönlenek a magyarok Horvátországba

Ugyan a gazdasági válság számos helyzetben kimutatja a hatásait, a magyarok horvátországi utazásainál ebből gyakorlatilag semmi nem érzékelhető.


A Szallas.hu adataira hivatkozva az Infostart azt írja, hogy a magyarok júliusi horvátországi nyaralásainak száma 3 százalékkal nőtt a 2022 júliusi adatokhoz képest.

A szállásközvetítő portál szerint azonban az idei hónapban tovább javulhat az arány, hiszen akár 4 százalékos is lehet a növekedés.

A magyar foglalások nagy része apartmanokba szól, hiszen az utazók 76 százaléka ezt az opciót választja, ami 2 százalékos csökkenés tavalyhoz képest, míg 17 százalék a hotelek mellett tette le a voksát.

Ez is érdekelhet: Így mulat a magyar! Ha van rá pénze...

Spencer Davis/Unsplash

A két szállástípus közötti különbség nemcsak a szolgáltatásokban, hanem az árakban is meglátszik, hiszen a szállodákban átlagosan 28 570 egy este, míg a nem hotel-típusú szálláshelyeken 10 960 forintot kell kifizetni.

Egyértelműen a július és az augusztus a slágerszezon a magyarok számára, hiszen a Horvátországba utazók 40-40 százaléka ebben a két hónapban látogatja meg a dalmát tengerpartot, míg júniusban 10, szeptemberben pedig 8 százalék voksol a déli szomszédunk mellett.

A szezon nem ér véget augusztusban, még erősödik a szeptember, hiszen az időjárás és az alacsonyabb árak kedveznek a turizmusnak

– írja Molnár Tímea, a Szallas.hu Horvátországért és Ausztriáért felelős menedzsere a közleményben.

A portál továbbá megjegyezte, hogy a közönségszavazásuk alapján idén is a Kvarner-öböl lett a magyarok kedvence, míg Zadar lett a második helyezett.

Ne hagyd ki!