Ennyi volt, elfogytak a szálláshelyek a hosszú hétvégére

A hosszú hétvégén is tarol a Balaton

Ennyi volt, elfogytak a szálláshelyek a hosszú hétvégére

A Balatonnál egy éjszaka átlagosan 12 ezer forintba kerül fejenként a hosszú hétvégén.
Drágábbak a szállások

Elfogytak a szálláshelyek az ünnepi hosszú hétvégére a legnépszerűbb szálláshelyeken, amelyek az idén Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest - írta az MTI. A közlemény szerint a Balatonon egy főnek az ünnepi hétvégén átlagosan 12 ezer forintba, a fővárosban és térségében 11 ezer forintba kerül egy éjszaka, országos átlagban pedig 10 ezer forintba. A szállásárak éjszakánként egy fő részére tavalyhoz képest 9-16 százalékkal drágultak.

Apartmant szeretjük


Átlagosan 3 éjszakára és 3 főre foglalnak a vendégek. Apartmant a vendégek harmada választott, hotelben a turisták 27 százaléka száll meg. Minden ötödik foglalás vendégházba szól, panzióba 15 százaléka. Wellness-szállásra minden ötödik vendég voksolt.

Tarolt a Balaton, mint mindig

Régiós szinten tarolt a Balaton, a hosszú hétvégi foglalások harmada ide szól. Észak-Magyarország (15,7 százalék), Nyugat-Dunántúl (10,8 százalék) és Észak-Alföld (10,7 százalék) települései iránt is fokozott az érdeklődés. A dobogón kimagasló városok mögött Eger, Hévíz, Balatonfüred, Gyula, Zalakaros, Szeged és Pécs sorakoznak a népszerűségi listán, írta a Szállás.hu közleménye.

The Conversation

Ne hagyd ki!