Fekete autó oldalán Uber felirattal
Fotó: Shutterstock

Levegőben, víz alatt terjeszkedik az Uber

A San Franciscó-i központú cég vonatot, buszt és repülőgépet is hozzáad még ebben az évben az Egyesült Királyságban működő appjához. Ha beválik az terv, később más országokat is bevonhatnak az újításba.


Az Uber a fenti utazási szolgáltatásokat nem maga biztosítja, de az app felhasználói képesek lesznek rajtuk foglalásokat végrehajtani, miután integrálják a jegyeket árusító szoftvereket.

Nagyobb elérés

A fuvarózóból lett techóriás, amely várhatóan részesedést kap majd minden egyes foglalás után, a következő hónapokban jelenti be a partnercégeket.

Az Uber arra számít, hogy a lépés nyomán

többen használják majd az appjukat az Egyesült Királyságban,

ahol például a Boltot vagy a Free Now-t is igénybe vehetik. Az Egyesült Királyság az Uber egyik legnagyobb piaca az Egyesült Államokon kívül.

Minden egy helyen

Az Uber angliai vezetője, Jamie Heywood közleménye szerint szeretnék elérni, hogy az Uberen keresztül minden utazási igényt ki tudjanak elégíteni. Hozzátette:

Évek óta lehet fuvart, kerékpárt, rollert és vízi járműveket foglalni az Uberen, a vonatok és buszok hozzáadása egy természetes fejlődés következő állomása. Az év folyamán beillesztjük a repülőjáratokat is, a jövőben pedig hotelek is megjelennek az appon.

Terveik szerint iparágvezető cégekkel kívánnak együttműködést kötni, hogy megrendelőik maradéktalanul elégedettek legyenek az ajtótól ajtóig szóló utazási élménnyel.

Víz alatt is

Az Uber szeretné, ha Eurostar vonatjegyeket is lehetne venni az appjukon keresztül. Az Eurostar London, Párizs és más városok felé biztosít gyors eljutást a Csatorna-alagúton keresztül. Az Uber a kannabisz-szállításba is beszáll, és önvezető autókat is fogalomba állít.

Ne hagyd ki!