Ausztria lazított, kivéve a magyaroknak

Egyes országok lekerültek a vírusvariációs területekről

Ausztria lazított, kivéve a magyaroknak

Enyhített Ausztria a pandémiás beutazási szabályain, Magyarország most nincs a kedvezményezettek között.Ha védett vagy, jöhetsz

Ausztria vasárnaptól enyhített a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt beutazási korlátozásokon a Nagy-Britanniából, Oroszországból, a Dél-Afrikai Köztársaságból, Indiából, Nepálból, Botswanából és Zambiából érkezők számára. Ezek az országok lekerültek az úgynevezett vírusvariációs területek listájáról, és a beutazóknak nem kell karanténba vonulniuk, amennyiben teljes immunitással rendelkeznek - írta a Növekedés.

Nem mindegy, milyen az oltás

A beutazóknak a kétszeri oltást, illetve a gyógyult státuszt igazoló angol vagy német nyelvű papírral, vagy negatív koronavírusteszttel kell rendelkezniük, továbbá fennáll a regisztrációs és karanténkötelezettség is. Ez utóbbi alól csak a teljes immunitással rendelkezők élveznek kivételt.

Hollandia is oké

Vasárnaptól a Hollandiából érkezők is egyszerűbben, ugyanolyan feltételekkel léphetnek be az országba, mint Európa többi - járványügyi szempontból csekély kockázatúnak minősített - országának állampolgárai. Augusztus 3-a óta ugyanis a Hollandiából, Spanyolországból és Ciprusról érkezőknek a repülőtéren PCR-tesztet kellett csináltatniuk, amennyiben nem tudták igazolni a teljes immunitást.

Szputnyik nem oké

Ami a magyarokat illeti, a magyar védettségi igazolványt Ausztriában nem fogadják el. Az uniós digitális Covid-igazolvány abban az esetben jogosít belépésre, ha az az alábbi oltóanyagok valamelyikét tartalmazza: Pfizer, Astra Zeneca, Johnson and Johnson, Moderna, Sinopharm, vagy Sinovac. Szputnyikkal tehát nem lehet beutazni sem, viszont a kínai oltóanyagokkal beoltottakra is korlátozások vonatkoznak: ők nem mehetnek sem szállodába, sem étterembe.

The Conversation

Ne hagyd ki!