Két darab hamburger salátával és hússal

Itt az idő büszkének lenni - olvasható a plakáton

Kép: Burger King Facebook

Így készül a Pride-ra az osztrák Burger King

Új hamburgerrel jött ki a Burger King Ausztriában, a Pride-hónap tiszteletére. A Whoppert június 20-áig két alsó-, vagy két felsőbuciban is lehet kérni.

A két egyforma vagy egyenlő buciféllel az egyenlő szerelem és az egyenlő jogok mellett kíván kiállni a cég – derül ki az Instagram-bejegyzésükből.

Apró csavar

A Pride Whopper az apró csavarral szándéka szerint mosolyt kíván csalni az arcokra, és emlékeztetni szeretne rá, hogy tisztelettel és békés szándékkal közeledjünk embertársainkhoz.

Az unacornium nevű Instagram-felhasználó a poszthoz azt írta:

Melegként ez a legviccesebb dolog, amit valaha láttam, nem tudom abbahagyni a nevetést.

Szivárványmosdatás

A közösségi médiában voltak, akik kivetnivalót találtak az új burgermegoldásban. Szerintük a vicc sértő az érintettek számára, és kiváló példája az úgynevezett szivárványmosdatásnak.

Ez alatt a cégek azon magatartását értik, amikor a felszínen ugyan kifejezik támogatásukat az LMBTQ+ emberek jogai iránt, de valójában semmit nem tesznek annak érdekében, hogy könnyebb legyen az életük.

Azt nem tudni, hogy a Burger King kíván-e a Prider Whopperből befolyt összegből valamennyit LGBTQ+ -szervezetek számára felajánlani.

Júniusban, a Pride hónapjában sok cég kifejezi támogatását az LGBTQ+ közösség iránt adományok formájában, és/vagy a céglogójukban jelenítik meg a szivárványt, a közösség szimbólumát.


The Conversation

Ne hagyd ki!