Letiltott a Facebook? Vegyél egy VR szemüveget, és megoldjuk!

Letiltott a Facebook? Vegyél egy VR szemüveget és megoldjuk!

Egyre több Facebook-fiók esik hackerek áldozatául, amelyek visszaszerzése nem olyan egyszerű, mint azt gondolnánk. A Facebook ügyfélszolgálata szinte elérhetetlen, de van egy másik megoldás. Potom 90 ezer forintért.


Az NPR hírportál hívta fel a jelenségre a figyelmet. A portál számos pórul járt felhasználó példáját bemutatta, akik mind ugyan arról panaszkodtak. Feltörték a fiókjukat, amelyeket aztán a Facebook biztonsági okokból zárolt. Alapvetően egyszerű a fiókok helyreállítása. Csak egy biztonsági kódot kell kérni, megváltoztatni a régi jelszót, és kész is. Rengeteg embernél azonban nem vezet megoldáshoz a Facebook automatizált helyreállító folyamata. Logikusan mi a következő lépés? Bizony, az ügyfélszolgálat. Csak hogy a Facebooknál nem igazán létezik ilyen. Nincs sem telefonszám, sem e-mail cím megadva a honlapon, ahol jelezni lehetne a panaszokat. Egy mód van a kapcsolatfelvételre, mégpedig az, ha a hivatalos weboldalon egy űrlap kitöltésével jelezzük a problémánkat. Ehhez általában szükséges egy jogosítvány, vagy egy útlevél feltöltése a személyazonosság igazolására. Az NPR azonban rámutatott, hogy valójában ez sem működőképes eljárás.

Rafinált Redditesek

Az érintettek arról számoltak be, hogy sokszor tucatnyinál is több hibabejelentő űrlapot küldtek a Facebooknak, mégse érkezett válasz hetekkel később sem. A pórul járt felhasználók a Reddit és a Twitter fórumaihoz fordultak segítségért. Ez jó döntésnek bizonyult. Az említett platform felhasználói érdekes megoldással álltak elő. Vegyenek egy VR szemüveget!

A Facebook birtokában lévő Oculus vállalat VR szemüvegjeit csak akkor vehetik igénybe a vásárlók, ha van egy aktív Facebook felhasználói fiókjuk. A megoldás a következő:

  • vásárolnak egy Oculus VR szemüveget
  • felhívják az Oculus ügyfélszolgálatát, hogy segítsenek helyreállítani a fiókjukat, hogy használhassák a szemüveget
  • a bejelentés után az Oculus gond nélkül, pillanatok alatt helyreállítja a fiókot

És kész is. Egy bökkenő van. Egy VR szemüveg 300 dollárba kerül. Nem túl kellemes összeg egy fiók helyreállításáért. Na de erre is van megoldás. A felhasználók egyszerűen nem bontják ki a szemüveget, helyreállíttatják a fiókjukat, majd visszaküldik az eszközt, és visszakérik az árát. Kicsit macerás, de mégis ez a leggyorsabb módja jelenleg, hogy visszaszerezd a letiltott fiókodat.

Az NPR felkereste a Facebook-ot is az üggyel kapcsolatban. A vállalat tájékoztatása szerint 24 órás ügyfélszolgálatot üzemeltetnek, de megemlítették, hogy tisztában vannak vele, javítaniuk kell a szolgáltatásukon.

Ne hagyd ki!