Egy oroszországi reklámcég influenszereket próbált meg rávenni arra, hogy járassák le a Pfizer–BioNTech és az AstraZeneca gyógyszercégek koronavírus elleni vakcináját.


Reklámcég Oroszországból

A Facebook kedden letiltott több száz, egy rejtélyes oroszországi reklámcéghez köthető felhasználói fiókot – írja az MTI a Telex tudósításában. A cég influenszereket próbált meg rávenni arra, hogy járassák le a Pfizer–BioNTech és az AstraZeneca gyógyszercégek koronavírus elleni vakcináját. A Fazze nevű nevű oroszországi hirdetési és marketingcéget egy ismeretlen ügyfél bízta meg a tevékenységgel.

A Facebook szerint a Fazze több országban megkeresett közösségi influenszereket azzal az ajánlattal, hogy fizetség ellenében ők is terjesszék a félrevezető információkat – ezzel buktak le, mert német és francia influenszerek nyilvánosságra hozták az ajánlattételt.

Célpont: India, Latin-Amerika, USA

A fiókok olyan félrevezető információkat hirdettek, amik direkt alábecsülték a két vakcina biztonságosságát. Volt olyan állítás is, ami szerint az AstraZeneca oltóanyaga csimpánzzá változtatja a beoltottat. Az oroszországi reklámcég főleg indiai és latin-amerikai, kisebbrészt egyesült államokbeli közönséget célzott meg, de nemcsak a Facebookon és az Instagramon, hanem más közösségi oldalakon is.

The Conversation

Friss

Photo by Dan Gold on Unsplash

Itt a lista, ezek az élelmiszerek drágultak nagyon sokat

Mutatjuk, mi mennyibe kerül most.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!