Egy oroszországi reklámcég influenszereket próbált meg rávenni arra, hogy járassák le a Pfizer–BioNTech és az AstraZeneca gyógyszercégek koronavírus elleni vakcináját.


Reklámcég Oroszországból

A Facebook kedden letiltott több száz, egy rejtélyes oroszországi reklámcéghez köthető felhasználói fiókot – írja az MTI a Telex tudósításában. A cég influenszereket próbált meg rávenni arra, hogy járassák le a Pfizer–BioNTech és az AstraZeneca gyógyszercégek koronavírus elleni vakcináját. A Fazze nevű nevű oroszországi hirdetési és marketingcéget egy ismeretlen ügyfél bízta meg a tevékenységgel.

A Facebook szerint a Fazze több országban megkeresett közösségi influenszereket azzal az ajánlattal, hogy fizetség ellenében ők is terjesszék a félrevezető információkat – ezzel buktak le, mert német és francia influenszerek nyilvánosságra hozták az ajánlattételt.

Célpont: India, Latin-Amerika, USA

A fiókok olyan félrevezető információkat hirdettek, amik direkt alábecsülték a két vakcina biztonságosságát. Volt olyan állítás is, ami szerint az AstraZeneca oltóanyaga csimpánzzá változtatja a beoltottat. Az oroszországi reklámcég főleg indiai és latin-amerikai, kisebbrészt egyesült államokbeli közönséget célzott meg, de nemcsak a Facebookon és az Instagramon, hanem más közösségi oldalakon is.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A VW vezére bemondta: munkahelyek tízezreit söpri el az átállás az e-autókra

A Handelsblatt német hírportál értesülései szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess a felügyelőbizottságnak tartott előadásában arról beszélt, hogy az elektromos autókra való átállás következtében hamarosan 30 ezer munkahely szűnhet meg. Becslések szerint a teljes német autóiparban ennél is nagyobb leépítésekre lehet számítani.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Pixabay

5 jel, ami arra utal, hogy vállalkozónak születtél

Az életed valamely pontján valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy bele kellene vágnod egy vállalkozásba. Bár az üzleti élet nem való mindenkinek, az alábbi jellemvonások arra utalnak, hogy sikeres vezető lehet belőled.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A kiégés határán vagy? Ezek a praktikák segíthetnek

A vállalkozói életben rendkívül egyszerű beleesni abba a hibába, hogy az ember a hét minden napján, a nap 18-20 órájában a munkájára koncentrál. Észre sem vesszük, és a családdal, barátokkal, kikapcsolódással töltött szabadidős tevékenységeket felváltják a koffeintől hajtott, szünet nélküli munkanapok, ami egyenes úton vezet a kiégéshez. Kerüld ezt el, adunk pár tippet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!