Facebook mobiltelefonról

Facebook mobiltelefonról

Photo by Solen Feyissa on Unsplash

Orosz lejáratás: csimpánzzá változtat a nyugati vakcina!

Egy oroszországi reklámcég influenszereket próbált meg rávenni arra, hogy járassák le a Pfizer–BioNTech és az AstraZeneca gyógyszercégek koronavírus elleni vakcináját.


Reklámcég Oroszországból

A Facebook kedden letiltott több száz, egy rejtélyes oroszországi reklámcéghez köthető felhasználói fiókot – írja az MTI a Telex tudósításában. A cég influenszereket próbált meg rávenni arra, hogy járassák le a Pfizer–BioNTech és az AstraZeneca gyógyszercégek koronavírus elleni vakcináját. A Fazze nevű nevű oroszországi hirdetési és marketingcéget egy ismeretlen ügyfél bízta meg a tevékenységgel.

A Facebook szerint a Fazze több országban megkeresett közösségi influenszereket azzal az ajánlattal, hogy fizetség ellenében ők is terjesszék a félrevezető információkat – ezzel buktak le, mert német és francia influenszerek nyilvánosságra hozták az ajánlattételt.

Célpont: India, Latin-Amerika, USA

A fiókok olyan félrevezető információkat hirdettek, amik direkt alábecsülték a két vakcina biztonságosságát. Volt olyan állítás is, ami szerint az AstraZeneca oltóanyaga csimpánzzá változtatja a beoltottat. Az oroszországi reklámcég főleg indiai és latin-amerikai, kisebbrészt egyesült államokbeli közönséget célzott meg, de nemcsak a Facebookon és az Instagramon, hanem más közösségi oldalakon is.

The Conversation

Ne hagyd ki!