Ivanka Trump Jared Kushner
Fotó: Shutterstock

Pazar diplomaajándékot kapott Trump későbbi, kőgazdag veje

Az amerikai exelnök lánya, Ivanka Trump és férje, Jared Kushner összesen 1,1 milliárd dolláros vagyon fölött rendelkezik.


A feleség nettó vagyona 300 millió dollárra, a férjé 800 millió dollárra becsülhető - írja az Insider.

Fizetés nem volt, de bevétel akadt

Habár a Trump elnöksége idején betöltött fehér házi pozícióikban fizetést nem kaptak, a házaspárnak az első évben, 2018-ban 83 millió dolláros bevétele származott egyéb, külső forrásokból.

Mindketten gazdag ingatlanbefektető családból származnak: Kushner és Trump (Ivanka) is komoly ingatlanvagyonnal rendelkezett, mielőtt letelepedtek Washingtonban.

A Kushner Companies, amely Jared családi cége, az elmúlt tíz évben mintegy hétmilliárd dollár értékben bonyolított le ingatlanügyleteket.

Kushner 2006-ban tízmillió dollárt fizetett a New York Observer című lapért. Korábbi sajtóértesülések szerint az újságot Jared a diplomaosztójára kapta ajándékként az édesapjától.

Végkielégítés

Ivanka, mielőtt megkezdte volna munkáját a Fehér Házban apja elnöksége alatt, a férjéhez hasonlóan ugyancsak a családi cégnek, a Trump Organizationnek dolgozott. Távozásakor 2 millió dollárnyi végkielégítést kapott.

Míg Donald Trump volt az elnök, a Kushner-házaspár havi 15 ezer dollár (6,2 millió forint) bérleti díjat fizetett egy 650 négyzetméteres házért Washington Kalorama festői városrészében, ahol az Amazon-vezér Jeff Bezos és a korábbi elnök, Barack Obama is lakik.

Műgyűjteményük értéke 25 millió dollárra tehető. Sok darab fiatal, feltörekvő művésztől származik, és a közösségi médiában szoktak belőle ízelítőt adni.

Legidősebb lányuk, Arabella egy washingtoni magániskolába jár, amelynek éves tandíja 26 ezer dollár (10,7 millió forint).

Ne hagyd ki!