Benjamin Franklin a 100 dolláros bankjegyen NFT napzemüvegben
Fotó: Shutterstock

Felejtsd el a lottót, egyszerűbben is milliárdos lehetsz

Egy kínai influenszer alig 10 nap alatt több mint 2300 ethert, átszámítva nagyjából 1,78 milliárd forintot keresett azzal, hogy vicces, mém-szerű képeket alkotott saját magáról, amiket NFT formájában árverésre bocsátott az egyik legnagyobb piactéren.

Bombasiker

A jelenleg Szingapúrban élő Irene Zsao január elején élesítette IreneDAO nevű kollekcióját az egyik legismertebb NFT kereskedelmi platformon, az Opensea-n. A gyűjtemény összesen 1106 darab „digitális műalkotásból” áll, amelyek megjelenésükben alig-alig térnek el egymástól. Mindegyik alkotáson az influenszer látható egy zöldes háttér előtt, valamilyen frappáns szöveg kíséretében. Olyan bájos mondatokra gondoljunk, mint a „Jó szórakozást a szegénységhez”, vagy a „pofa be”.

Irene állítása szerint 30 perc alatt elkapkodták az összes NFT-t, amelyekkel ezidáig összesen 2300 ethert keresett. Az ether jelenlegi árfolyama 775 ezer forint körül mozog. Gyors matek, és ki is derül, hogy átszámítva nagyjából 1,78 milliárd forint ütötte a markát.

Magasztos cél érdekében

Az IreneDAO gyűjtemény eleinte egy Telegramos matricacsomagként indult, ám az influenszer egyik rajongója azt javasolta, csináljon NFT-ket a matricákból. Ez jó ötletnek bizonyult.

Irene elmondta, azért hozta létre az NFT-ket üzleti partnerével, Benjamin Tanggal, hogy előkészítse a „Social Collectibles”, röviden „So-Col” nevű decentralizált közösségi platformját, amelynek célja, hogy segítse a tartalomkészítőket abban, hogy bevételt szerezzenek tartalmaikból, és közösségeket építsenek rajongóikkal.

Az IreneDAO egy közösségi kísérletnek indult, hogy bizonyítsuk a SO-COL alapkoncepciójának működését […]. A végső célunk az, hogy több száz vagy akár több ezer ehhez hasonló közösséget hozzunk létre a SO-COL platformon keresztül. A közösségek lehetnek nagyok vagy kicsik, és mindegyik közösség az alkotóval közösen döntheti el, hogy milyen célra használják fel saját „gyűjteményeiket”

-nyilatkozta Irene a Cointelegraph-nak.

Az influenszer 2017-ben diplomázott a Szingapúri Nemzeti Egyetemen, és árutőzsdei brókerként dolgozott egészen 2021 elejéig, amikor szerencsét próbált a kriptovaluták világában. Jelenleg 399 ezer követője van Instagramon.


Ne hagyd ki!