Egy ember a Pokémon Go-val játszik egy futóversenyen, egy Pikachu látható telefonja képernyőjén
Fotó: Shutterstock

Zsebszörnybulival kaszált  milliárdokat Liverpool

A liverpooli városvezetés nagyszabású Pokémon-partyt szervezett tavaly októberben. A koronavírus-járvány nem tántorította el az érdeklődőket az eseménytől, most pedig az is kiderült, mennyit kaszált az északnyugat-angliai város a különleges bulival.


A formabontó rendezvényt a Sefton Parkban tartották egy tavaly októberi hétvégén. Na de miről is van szó pontosan? Liverpool egy úgynevezett Pokémon GO eseményt szervezett, amelyre a világ minden pontjáról várták a lelkes rajongókat. A Nintendo 2016-ban dobta piacra a globális sikert arató Pokémon GO nevű játékot, amely egy kiterjesztett valóságon alapuló mobilos applikáció. Lényegében a telefon kamerájának segítségével a sorozatból ismert Pokémonokra vadászhatnak a letöltők.

Az angliai város a több mint egymilliárd letöltéssel büszkélkedő applikáció köré szervezte a sokak által várt hétvégét. Az érdeklődők speciális „kalandokon” vehettek részt, amelyeken társaikkal közösen Pokémonokra vadászhattak.

Mennyi az annyi?

A liverpooli városi tanács jelentéséből kiderült, hogy több mint 20 ezer ember látogatott el a Pokémon GO hétvégére, akik összesen nagyjából 11,9 millió fontot, átszámítva körülbelül 5 milliárd 236 millió forintot költöttek a városban.

A közvetlen kiadások, például a szállásra, az ételre és italra fordított költségek 4,7 millió fontot tettek ki, közvetetten pedig további négymillió font folyt be.

A látogatók csaknem fele nyilatkozott úgy, hogy 12 hónapon belül vissza fog térni Liverpoolba.

A világjárvány kirobbanása óta ez volt az első Pokémon GO esemény. Ha minden a tervek szerint halad, idén megismétlik a zsebszörny bulit (Pokémon = pocket monster, azaz zsebszörny), amelyre minden eddiginél több látogatót várnak.

Ne hagyd ki!