Nem tudja lerázni Musk a magángépe útjait követő fiatalt
Fotó: Shutterstock

Nem tudja lerázni Musk a magángépe útjait követő fiatalt

A 20 éves fiatalember − aki az Elon Musk magánrepülőjét követő Twitter-fiókot üzemelteti − akkor áll le, ha a Tesla-vezér teljesíti a feltételeit.


Jack Sweeney korábban visszautasította Musk 5000 dollárra és egy ingyen Teslára szóló ajánlatát, azzal, hogy annál nagyobb elégtételt jelent számára a milliárdos repülőgépének követése, hogy 50 000 dollárnál kevesebbel beérje. Az Insider szerint most fontolóra venné a követés leállítását, ha Musk elvinné egy repülőútra, és interjút adna neki a levegőben.

Nem Sweeney az egyetlen, aki magánjáratokat követ: Franciaországban a közelmúltban több olyan fiók is felbukkant, melyek francia milliárdosok magánrepülőinek útjait követik nyomon, és jelentős közfelháborodást váltanak ki a gépek károsanyag-kibocsátása miatt − itt írtunk erről.

Ha megengedné, hogy vele repüljek a gépén, azt felvegyem és később beszéljek róla, akkor levenném a fiókot

− mondta Sweeney a Daily Starnak.

A @ElonJet fiók egy bot segítségével követi a milliárdos repülőgépét a nyilvános ADS-B adatokon keresztül. Sweeney korábban azzal érvelt, hogy a fiókja levétele

nem fogja megoldani a problémát, a kód nyílt forráskódú, így mások úgyis újraalkotják.

Musk nem az egyetlen, akinek a gépét követte. Tom Cruise, a Kardashianok, több orosz oligarcha és még Bill Gates is a célkeresztjébe került. Mark Cuban közülük az egyetlen híresség, aki megegyezett Sweeneyvel, hogy nem követi tovább a járatait.

Sweeney azt is elmondta a lapnak, hogy egyre nehezebb követni Musk gépét:

Ez az egyik olyan gép, ahol PIA-t (Privacy ICAO Address, ami elrejti a tulajdonos személyazonosságát) alkalmaznak. Mintha az autón olyan rendszám lenne, ami egy másik névre van bejegyezve. Többletmunkát igényel, hogy megtudjuk, hova megy a repülőgép.

Ne hagyd ki!