A Jumanji társasjáték doboza, hamarosan tematikus élménypark nyílik Európában
Fotó: Shutterstock

Európa felkészül: érkeznek a Jumanji élményparkok!

Hogyan lehetne jellemezni a Jumnaji-t? A fantázia, a kaland, a szórakozás és a játék tökéletes keveréke, amelyről ordít, hogy tökéletes vidámpark-alapanyag lenne. A „kiáltozást” a Sony meghallotta, és már idén elhozza Jumanji világát a Föld bolygóra.


Dzsungelcsizma

Hivatalosan is megerősítést nyert, hogy a Sony Pictures megállapodást kötött a Merlin Entertainments szórakoztatóipari vállalattal, melynek értelmében a következő hónapokban több, Jumanji témájú körutat építenek és egyéb kapcsolódó szolgáltatás vezetnek be Európa- és Észak-Amerika-szerte.

Az első tematikus körút áprilisban nyílik meg Olaszországban, a Merlin veronai Gardaland Resort élményparkjában. A Jumanji: The Adventure nevű „utazás” az új filmek hangulatát idézi, amely „elrepíti a vendégeket Jumanji fantasztikus világába, ahol egy izgalmas kaland várja őket: egy utazás a vad dzsungelben tele csapdákkal, meglepetésekkel és veszélyekkel” -olvasható a sajtóközleményben.

A Gardaland Resort több Jumanji témájú szállodai szobát is kialakít az élményparkban. A két cég elárulta, 2023-ban újabb látványosságokkal bővítik a Jumanji-portfóliójukat egy még nem megnevezett másik élményparkban.

Nagy az egyetértés

Izgatottak vagyunk, hogy ezzel a stratégiai együttműködéssel új szintre emelhetjük kapcsolatunkat a Sony Pictures Entertainmenttel. Csapatunk már keményen dolgozik a briliáns kreatív koncepciókon, amelyekkel életre kelthetjük a méltán híres Jumanji filmeket élményparkjainkban és víziparkjainkban. Alig várjuk, hogy izgalmas utazásokat és élményeket biztosíthassunk a vendégeknek és a filmrajongóknak egyaránt!

-mondta Mark Fisher, a Merlin Entertainments fejlesztési igazgatója.

A Merlin, amely egyebek között a Legoland-et és a Madame Tussaud panoptikumot üzemelteti, a legnagyobb élménypark-vállalat Európában és a második legnagyobb a világon.

Időtálló történet

Jumanji világával először 1981-ben találkozhattak a rajongók Chris Van Allsburg jóvoltából. A könyvből 1995-ben készült az első filmes adaptáció Robin Williams főszereplésével, amely hatalmas sikert aratott. 2017-ben újragondolták az ismert történetet, amely szintén elnyerte a nézők tetszését.

A Jumanji franchise eddig összesen több mint 2,1 milliárd dollár bevételt generált a jegypénztáraknál.

Ne hagyd ki!