Már több PlayStation 5 tulajdonos van a világon, mint magyar lakos

Hasít a PlayStation 5, milliók csaptak le rá

A Sony a PlayStation 5 novemberi piacra dobása óta már több mint 10 millió példányt értékesített a konzolból.


A Microsoft szokásához híven mélyen hallgat az Xbox értékesítési számairól (amit egyébként 6,5 millióra becsülnek), de szerencsére a Sony nem fukarkodik az adatok közlésével. A japán vállalat november óta árulja az újgenerációs PlayStation 5 konzolokat, amelyekből idáig több mint 10 millió talált gazdára. Így magabiztosan kijelenthetjük: a PlayStation 5 a japán vállalat eddigi legsikeresebb konzolja. Legalábbis a kezdeti számokat tekintve. A PS5 előtt hosszú út áll még, hiszen a PS4-ből 2013 óta több mint 110 millió példány kelt el. Bizakodásra adhat okot, hogy a PS4-nek több mint kilenc hónapba tellett a 10 milliós értékesítési határ elérése. A Sony a legmodernebb konzolja mellett az exkluzív játékaival is uralja a piacot:

  • a Ratchet & Clank: Rift Apart 1,1 millió,
  • a Marvel's Spider-Man: Miles Morales 6,5 millió,
  • a Returnalt pedig több mint 560 ezer példányban kelt el.

Nem egyszerű a helyzet

A PS5 gyorsabb betöltési idővel, új játékokkal és kiemelkedő grafikai teljesítménnyel robbant be a piacra. A vásárlók óriási érdeklődést mutatnak a konzol iránt. Ez eddig rendben is van, viszont a japán vállalatot is elérte a globális chip-hiány.

Minden eddiginél gyorsabb PlayStation-t építettünk, ez boldoggá tesz. Azonban hamarosan elérkezik az a pillanat, hogy nem tudjuk kiszolgálni a vásárlói igényeket, emiatt nagyon rosszul érzem magam. Partnereink nagyon jól teljesítenek, de a chip-hiány olyan kihívást jelent, amellyel nekünk is meg kell küzdenünk.

-közölte a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója, Jim Ryan a Reuters-el.

A Sony vezetői év végéig további nyolcmillióval növelnék az eladott PS5 konzolok számát.

A Sony azon vállalatok közé tartozik, amelyek kimagasló eredményeket produkáltak a pandémia alatt. A vállalat nem fukarkodott a megnövekedett nyereségével, nemrég 7 havi fizetésnek megfelelő összegű bónuszt adott a dolgozóinak. A képhez viszont hozzátartozik, hogy csak a szakszervezet tagjai részesültek a bónuszban, azaz a 114 400 alkalmazottból nagyjából 15 ezren. Japánban egyébként általában évente kétszer fizetnek kompenzációt a dolgozóknak.

Ne hagyd ki!