A kínai Tencent technológiai vállalat 1,27 milliárd dollárért felvásárolta az egyesült királyságbeli Sumo videojátékfejlesztő vállalatot.


Egyszerűen nem hagyhattuk ki azt a lehetőséget, hogy a Tencent-tel dolgozzunk. Úgy gondoljuk, hogy az akvizíció mindenkinek előnyös lesz, aki valamilyen szinten kapcsolatban van a céggel. A Sumo jövője izgalmasabb, mint eddig valaha.

-nyilatkozta a felvásárlással kapcsolatban Carl Cavers, a Sumo vezérigazgatója.

Cavers hozzátette, hogy a Tencent olyan eszközöket és megoldásokat biztosít a Sumo-nak, amelyek korábban elérhetetlenek voltak a vállalat számára, így a brit cég végre komoly befolyást gyakorolhat a videojátékok iparágára.

Globális terjeszkedés

A Tencent a világ egyik legnagyobb videojáték-kiadója. Olyan nagysikerű játékok találhatók a portfóliójában, mint a Fortnite és a PlayerUnknown's Battlegrounds (PubG).

A Sumo jelenleg 14 játékstúdiót üzemeltet összesen öt országban. A brit cégnél jelenleg több mint 1200 munkavállaló dolgozik. A Sumo fejlesztőinek köszönhetők egyebek között a Hotshot Racing, a Sackboy: A Big Adventure, a Little Orpheus és a WST Snooker játékok.

Az 1,27 milliárd dolláros (nagyjából 389 milliárd forint) megállapodás értelmében a Sumo teljes portfóliója a Tencent-hez kerül. A felvásárlás hatására brit cég befektetői 43 százalékos prémiumra, azaz részvényenként 513 penny-s osztalékra számíthatnak. A Sumo piaci értéke így eléri az 1,27 milliárd dollárt, ami 42 százalékos értéknövekedést jelent.

James Mitchell, a Tencent stratégiai vezetője arra számít, hogy a vállalat szakértelmét és erőforrásait felhasználva felgyorsíthatják a Sumo növekedését az Egyesült Királyságban és külföldön is. Hozzátette, a Sumo segítségével egy játékinnovációs központot akarnak létrehozni az Egyesült Királyságban.

A most 18 éves Sumo vállalat partnerei között megtalálható az Apple, a Microsoft, a BBC, a Google és az Amazon Game Studios is.

The Conversation

Friss

FotóShutterstock

A Continental válasza Lázár kirohanására: kész visszaadni a támogatás egy részét

Az állami támogatás dolgozói létszámmal kapcsolatos feltételeit valóban nem tudják teljesíteni az autóipar lejtmenete miatt, de mindezt már korábban jelezték a kormánynak. A cég kész visszafizetni a támogatás egy részét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Jó hír a fogyasztóknak és az állatartóknak: kikerülhet az antibiotikum a takarmányból

Egyedülálló takarmány-adalékanyag kifejlesztésén dolgozik a Dr. Bata Zrt. A kifejleszteni kívánt termék preventív alkalmazásával csökkenhetne vagy teljesen elhagyható lenne az antibiotikumok felhasználása, ezért egészségesebb állományt és a gyarapodási mutatók javulását várják a szakemberek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Rendeződhet-e az állami és magánegészségügy viszonya?

A magánegészségügy felemelkedése már évtizedes történet, lassan egyre inkább igénybe veszi a lakosság, mint az állami egészségügyi ellátást, holott a legtöbben fizetik a TB-t. Emellett az állami egészségügyi kezelések nem minden esetben mérhetők össze komplexitásukban, előfordul, hogy egy-egy fontos szűrésre vagy beavatkozásra magánintézménybe küldik a pácienseket. Idén még nagyobb lett a szakadék a két intézményi forma közt, a piac rohamos gyorsasággal alakul át e téren is.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!