Barack és Michelle Obama feketében amerikai zászlóval
Fotó: Shutterstock

Megvan, hol folytatja az Obama-házaspár

Az Audible több évre szóló produkciós szerződést között a Higher Ground nevű médiacéggel, amelyet a korábbi amerikai elnök, Barack Obama és felesége, Michelle alapított. Az Audible podcast cég tulajdonosa az Amazon.


A megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra, annyit tudni, hogy az Audible elsőként, más iparági szereplők előtt ismerheti meg a Higher Ground által gyártott anyagokat. Obamáéknak az év végén jár le a szerződésük a Spotify-jal.

A Spotify elállt

Az Insidernek küldött közleményben a Spotify azt írta: ők döntöttek úgy, hogy nem hosszabbítanak szerződést a Higher Grounddal.

Borzasztóan büszkék vagyunk az együttműködésre, és bár nem kívántuk meghosszabbítani a megállapodást, örülünk azoknak a szériáknak, amelyeket együtt készítettünk el, és izgatottan várjuk azokat, amelyek még a következő hónapokban érkeznek

– olvasható a Spotify közleményében.

A Bloomberg áprilisban azt írta: Obamáék olyan megállapodást szeretnének, amely lehetővé teszi az elkészült anyagok más platformokon való megjelenését, hogy tartalmaik szélesebb közönséghez jussanak el.

A Spotify, amely a hírek szerint 25 millió dollárt fizetett Obamáéknak, ragaszkodott a kizárólagos szerződéshez.

Búcsú

Obamáék 2019-ben állapodtak meg a Spotify-jal, miután elhagyták a washingtoni Fehér Házat, és beszálltak a szórakoztatóiparba. 2018-ban aláírtak egy szerződést a Netflix streamingszolgáltatóval is. A Spotify-jal kötött megállapodás 2022 végén lejár, akkor teszik közzé a Higher Ground által gyártott műsorok utolsó részeit.

A streamingszolgáltatónál a három év alatt exkluzív tartalomként szerepelt a Michelle Obama podcast, valamint a Renegátok, amelyet Barack Obama Bruce Springsteennel közösen vezetett.

Korábbi hírek szerint a Spotify kevesellte a sztárházaspár személyes megjelenését, az Obamák azonban a háttérben kívántak maradni, és új, fiatal tehetségeket toltak reflektorfénybe.

Az Obama-házaspár sikeres volt a média világában is. Az Amerikai gyáregység című dokumentumfilm, amelynek elkészítéséhez a Higher Ground is támogatást nyújtott, 2020-ban Oscar-díjat nyert a dokumentumfilm-kategóriában.

The Conversation

Ne hagyd ki!