Barna steak zöld spárga piros paradicsom
Fotó: Shutterstock

Hétmilliárd forintot adott, hogy  a csúcsbefektetővel ebédelhessen

Nincs ingyenebéd, de ez bizonyára egyike a legdrágábbaknak: valaki 19 millió dollárt fizetett azért, hogy elköltsön egy steak-ebédet a legendás befektetővel, Warren Buffett-tel.


A mostani, 21. ilyen aukción befolyt összeget a San Franciscó-i Glide alapítvány használhatja fel, és idén is az eBay bonyolította le.

Csúcs a záróalkalmon

A jótékonysági árverés június 12-én indult 25 ezer dollárról (9,5 millió forintról), és 19 millió 100 ezer dollárral (közel 7,6 milliárd forinttal) végződött, amelyet egy névtelenségbe burkolózó felajánló tett. 2019-ben 4 és félmillió dollárnál (1,7 milliárd forint) kicsit több volt a nyertes összeg, ennek az idei több mint a négyszerese. A Covid miatt két évig elmaradt a jótékonysági akció. Utoljára a kriptóban utazó Justin Sun volt a nyertes.

Az idei titokzatos felajánló az összeggel lehetőséget kapott arra, hogy Buffett-tel elköltsön egy steak-ebédet New Yorkban, Smith & Wollensky-nél. Emellett hét vendéget is magával vihet az eseményre. Meglehet, olyan tippeket kapnak a 91 éves csúcsbefektetőtől, ami behozza az árát.

A 2022-es rekordösszeg megdöntésére már nem lesz lehetőség, ugyanis ez az utolsó ilyen „power lunch”, amelyet Buffett társaságában lehet elfogyasztani.

A szegényekre költik

Az éves akcióban a Glide, amely a hajléktalanság, éhség és nyomor enyhítését célzó non-profit szervezet, összesen 53 millió dollárt (20 milliárd forintot) gyűjtött.

Köszönjük Buffett példátlan nagylelkűségét, együttműködését, felajánlását azok nevében is, akiket szolgálunk, és ezt az elképesztő összeget, amelyet a küldetésünkre fordíthatunk

– írta a Glide vezetője, Karen Hanrahan.

Az ebéd-aukciót a néhai Susie Buffett kezdeményezte, még 2000-ben. 2003 óta az eBay bonyolítja le a fogadásokat.

Hihetetlen büszkeség, hogy Warren Buffett utolsó power lunch-a minden rekordot megdöntött, és a teljes összeget a Glide használhatja föl, hogy sokak számára kiutat mutasson krízishelyzetekből, és életeket alakítson át

– mondta az eBay vezetője, Jamie Iannone.

Itt írtunk arról, mire költ Buffett a tőzsdén, itt pedig arról, mit tanácsol infláció idejére.

Ne hagyd ki!