Warren Buffett öltönyben mosolyog a kamerába egy világos fal előtt
Fotó: Shutterstock

Így sokszorozhatod meg a pénzed Warren Buffett szerint

A 91 éves legendás befektető, Warren Buffett szívesen ad tanácsokat a feltörekvő fiataloknak, most egy olyan tippjét idézzük fel, amellyel tapasztalatai szerint (és abból van bőven) gyors keresetnövekedést lehet elérni.A nagy titok

Az egyetlen egyszerű módja annak, hogy 50 százalékkal többet keress, mint most […], az az, ha az írásbeli és a kommunikációs készségeidet is fejleszted

-mondta Buffett a LinkedIn-en közzétett videóban.

A befektető-guru egy korábbi fórumon bevallotta, fiatalon annyira rettegett a nyilvános beszédektől, hogy sokszor elhányta magát, mielőtt kiállt a közönség elé. Képességeinek fejlesztése érdekében beiratkozott a Dale Carnegie tréningcég egyik kommunikációs tanfolyamára. Állítása szerint ez a képzés megváltoztatta az életét.

Ha nem tudsz megfelelően kommunikálni, az olyan, mintha sötétben kacsintgatnál egy lányra: semmi sem fog történni. Lehet, hogy tiéd a világ összes intellektuális tudása, de semmit sem érsz vele, ha nem tudod másoknak továbbítani. Az átvitel kulcsa pedig a kommunikáció.

-magyarázta a szakember.

Buffett megjegyezte, annyira értékesnek tartja ezt a tudást, hogy irodája falára egyedül az említett kommunikációs képesítését akasztotta fel. Még a doktori diplomája sem kapott helyet azon a bizonyos falon.

Tanulás, tanulás, tanulás

Az évek során Buffett többször is megosztotta tanácsait a feltörekvő fiatalokkal. A milliárdos úgy véli, hogy a tudás pontosan úgy halmozódik fel az ember fejében, mint a kamatok a bankban. A reggeleket újságolvasással tölti, és minden egyes napon különböző könyveket olvas más-más témakörökben. Azt vallja, az információk halmozása nemcsak a befektetésekben nyújt segítséget, hanem mentálisan is felkészít a leendő sikerekre. Emellett mindig figyel azokra, akik tudással tudnak szolgálni neki új technológiákról és stratégiákról.

Az üzletember szerint sokkal fontosabb az új lehetőségek kutatása és azonosítása, mint a múltbéli trendek követése. Mielőtt valaki befektetne egy cégbe, érdemes arra fókuszálnia, hogy milyen jövő áll a vállalat előtt, nem pedig arra, hogy mit ért el eddig.

Ehhez szorosan kötődik egy méltán híres tanácsa: ne legyél birka. A csordaszellem követése legjobb esetben is csak középszerű eredményeket hozhat. Elmondása szerint ahhoz, hogy jó befektető legyél, ki kell alakítanod a saját stratégiádat a tudásod és a tapasztalataid alapján, mindezt úgy, hogy nyitott maradj a profi pénzügyi tanácsokra. Együttérzően hozzátette az üzletember, hogy szinte lehetetlen elszakadni a környezetünkben lévő emberek kapzsiságától és félelmeitől, de enélkül aligha lesz az ember sikeres.

Warren Buffett „életmód tanácsairól” bővebben IDE KATTINTVA olvashattok.

Ne hagyd ki!