Csizma alakú ház mesebeli
Ilyesmiket, illetve ennél őrültebb ötleteket várnak
Forrás: Twitter

Elszállt ötleteket várnak, busásan fizetnek érte

Tízmillió dollárt oszt szét száz ember között az Airbnb, hogy segítsen megvalósítani „legőrültebb ötleteiket”, és soha nem látott, mesebeli helyekkel bővítse szálláshely-kínálatát.

A platform arra kéri az embereket, hogy jelentkezzenek „nem evilági”, vagyis teljesen elszállt ötleteikkel „a világ legőrültebb helyei” témában. A terveket egy szakértőkből álló zsűri bírálja el, ezután 100 jelenkező kap 100 ezer dollárt az ötlet megvalósítására az OMG! Fundból.

Lakjál krumpliban

Az Airbnb mutatott néhány példát a szokatlan helyekre, amelyek máris megtalálhatók a platformon: van UFO, csizma és krumpli alakú szálláshely is.

Meg akarjuk könnyíteni a hasonló otthonok tervezését

- írta az Airbnb vezetője, Brian Chesky a Twitteren.

Az elmúlt két évben egyre erősödött a rugalmas lakhatás trendje, az OMG! Fundot elsősorban ezért hoztuk létre. A változás részeként az Airbnb vendégei egyre inkább keresik a szoktlan szálláshelyeket, amelyek önmagukban is megérnek egy utazást

– derül ki a cég közleményéből.

Az Airbnb májusban bevezette az új, OMG! kategóriát a szálláshelyeknél.

Hobbitlyuk

A hasonló hirdetések értékesek az Airbnb számára, különösen, hogy az oldalon a rövid távú vakációs kölcsönzések a 2021-es rekordfoglalásokhoz képest a csökkenés jeleit mutatják. Számos kiadó lanyhuló foglalási kedvről számol be a tavaly nyári időszakhoz képest.

A vendéglátók ugyancsak profitálnak a meghökkentő, kreatív helyekből, amelyek vonzzák a látogatókat.

A zsűri egyik tagja, Kristie Wolfe az egyik legnépszerűbb házigazda az Airbnb appján: négy különleges szálláshelyet kínál, amely között van hobbitlyuk és burgonyahotel. Wolfe korábban 13 dolláros órabérért dolgozott egy gyárban.

Bőven van idő ötletelni

A jelentkezési lapon meg kell adni egyebek között a helyszínt, a megvalósítás ütemezését és a projekt környezeti hatását. A jelentkezési határidő július 22.

Itt lehet olvasni a különleges, Moulin Rouge-beli szálláshelyről, amelyet korlátozott ideig lehetett foglalni.

Brian Chesky korábban arról beszélt, hogy a távmunka milliókat szabadított fel, és szerinte erősödő trend a lakhatás decentralizációja, vagyis, hogy az emberek pár hónapot itt élnek, majd néhány másikat amott. Ennek jegyében az Airbnb minden munkavállalója számára ajándékba adta az örökös távmunkát. Ennek hatásairól itt írtunk.