A napi ebéd összeállításakor elsődleges szempont, hogy az étkezés hozzájáruljon az energiaszint és a fókusz fenntartásához a délutáni órákban. A legjobb választás az úgynevezett tápanyag-hármasra épül: rost, fehérje és egészséges zsírok.
„Egy hasznos szabály, hogy próbálj különböző élelmiszercsoportokból választani.” – javasolja a dietetikus. Például: egy szendvics csirkével vagy pulykával, teljes kiőrlésű kenyéren, friss salátával, kaliforniai paprikával és avokádóval, mellé egy joghurt és egy adag gyümölcs - javasolja Amanda Blechman dietetikus.
Érdemes olyan nassolnivalókat is előre bekészíteni, amelyek egyszerre adnak energiát és telítenek. A legjobb, ha párosítva történik a tervezés, például szénhidrát az energiáért, és hozzá fehérje vagy egészséges zsír a teltségérzetért, például görög joghurt bogyós gyümölcsökkel és kendermaggal, vagy humusz teljes kiőrlésű keksszel.
Amanda Blechman további tippet is ad a kiegyensúlyozott snackekhez: „Egy alma önmagában is jó, de gondolj arra, mit adhatsz még hozzá, hogy tartalmasabb legyen – például egy kis mogyoróvajat vagy mozzarella sajtrudat” - idézi a realsimple.com oldal írását a Magyar Mezőgazdaság.
A munkahelyekről elmaradhatatlan a kávé, a kávégép körül közösségi élet is kialakul. Azonban nem mindegy az sem, hogyan isszuk a kávét.
A Tufts Egyetem kutatóinak friss tanulmánya arra ösztönöz, hogy a kávét lehetőleg feketén igyuk, ugyanis így van a legnagyobb esély arra, hogy hozzájáruljon a hosszú élethez. A kutatás szerint azok a kávéfogyasztók, akik alig vagy egyáltalán nem tesznek cukrot és magas zsírtartalmú tejterméket az italukba, jellemzően hosszabb életre számíthatnak.
A feltételezés, hogy a kávé csökkentheti a korai halálozás kockázatát, már régóta ismert, azt azonban eddig csak kevés kutatás elemezte, hogy a különféle ízesítők miként módosítják az ital egészségügyi előnyeit és a halálozási kockázatokat. A mostani vizsgálatban 46 332 amerikai felnőtt adatait elemezték, akik több éven át vettek részt kormányzati egészségügyi felmérésekben. A résztvevőket átlagosan egy évtizeden keresztül követték nyomon – ez idő alatt 7074 halálesetet regisztráltak, az ezekkel kapcsolatos adatokat pedig összevetették a résztvevők kávéfogyasztási szokásaival.