Meghalt az egyik leggazdagabb magyar
white candle in tilt shift lens
Photo by Jessica Delp on Unsplash

Meghalt az egyik leggazdagabb magyar

Tragikus körülmények között elhunyt a Somogy megyei agrárvállalkozó, Claessens Peter. Halálhírét több hozzá közelálló személy is megerősítette az mfor-nak.


A lap úgy tudja, a tragédiához családi és üzleti nehézségek is vezethettek. Adócsalás miatt a NAV is vizsgálatot folytatott a 48 éves vállalkozó ellen, gyanúsítottként hallgatták meg, de vádemelés nem történt.

Az agráriumban tevékenykedő vállalkozó és testvérei a 32,4 milliárdos vagyonukkal az 55. leggazdagabbnak számítottak Magyarországon A 100 leggazdagabb listája szerint. A Claessens-család cégét vezető Peter 1995 óta élt Magyarországon Somogyszob Nagybaráti-pusztán. Több mint negyedszázada vásárolták meg a Dél-somogyi Állami Gazdaság romos telepét, ahol a megye legmodernebb állattartó vállalatát hozták létre. Ma már a család Somogy megyében összesen 10 önálló telephellyel rendelkezik és a több mint 300 főt foglalkoztató csoport a térség egyik legnagyobb munkaadója.

A család tulajdonában lévő cég árbevétele tavaly ismét meghaladta a 30 milliárd forintot, adózás előtti eredménye pedig 5 milliárd forint körül mozgott. Claessens Peter idén júniusban a Külgazdasági és Külügyminisztériumban vette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést, amivel több évtizedes munkáját ismerték el.


Ne hagyd ki!