Imperial Holding – mezőgazdasági és ipari ingatlanok kivitelezése (x)
Fotó: Shutterstock

Imperial Holding – mezőgazdasági és ipari ingatlanok kivitelezése (x)

Az Imperial Holding egy 40 éves családi vállalkozás, mely mára lakossági-és mezőgazdasági, ipari építési piac egyik fontos szereplőjévé nőtte ki magát.

Mit kell tudni az Imperial Holdingról?

A cég OPTEN A++-os minősítéssel rendelkezik, amit kevesen mondhatnak el magukról az építőiparban. Generációról generációra öröklődött családi vállalkozás, amely lépésről lépésre nőtt fel látványos kiugrások nélkül a könnyűszerkezetes csarnokok, raktárak, hűtőházak, vágóhidak, borászatok, feldolgozóüzemek, takarmánytárolók egyik vezető kivitelezőjévé.

Mérnöki csapatuk gyakorlott az ipari ingatlan-beruházások tervezésében, a kivitelezés lebonyolításában, projekt menedzselésében. 150 milliótól 3 milliárdig terjedő beruházások kötődnek a nevükhöz, és több, mint 80.000 nm könnyűszerkezetes csarnok megépítése az elmúlt években.

Fotó: Imperial Holding

Nem csak generálkivitelezőként, hanem partnerként állnak a beruházók mellett, finanszírozási tanácsadással, megtérülés-számításokkal, megvalósíthatósági tanulmányok készítésével, pályázati források felkutatásával, előzetes költségvetések elkészítésével.

A cégcsoport saját beruházásokat is végez, könnyűszerkezetes csarnokait nem csak kivitelezőként építi meg, hanem igény esetén saját fejlesztésként, hosszú távú bérleti szerződést kötve megrendelőivel. Csarnokfejlesztési üzletága a 2 milliárdos árbevételt célozta meg 2022-ben.

​Az építtetők fő problémája most a bizonytalanság. Mennyiből fog kijönni? Fognak-e menet közben emelkedni az árak?

Fotó: Imperial Holding

Az emberek szeretnék előre tudni, mennyiből fog megépülni az épületük, és szeretnének erre garanciát kapni. Természetesen azt is elvárják, hogy ez az ár reális legyen, a kivitelező pedig hiteles, megbízható, leinformálható.

Ezért a Imperial Holding a jelenlegi piaci helyzetben is átalánydíjas szerződéseket köt, fix áron, fix határidőket vállalnak, egy reális tartalékkeret kikötésével az anyagárak kiszámíthatatlan változásaira.

Ezzel tudnak biztonságot, kiszámíthatóságot adni az építkezőknek, előre tervezhető büdzsével, ami most a legfontosabb azoknak az embereknek, akik nem tudják előre, elegendő lesz-e a pénzük a beruházásuk befejezéséhez.

Igény esetén a tervezést és a kivitelezést egy kézben tartják, és már a tervezési megbízás megkötésekor meghatározhatja a megrendelő azt a költségkeretet, amibe szeretne beleférni, és az Imperial Holding tervezői igyekeznek ehhez igazítani a műszaki tartalmat, a műszaki megoldásokat. Ez az egyedülálló, költségvezérelt tervezés előre kiszámíthatóvá teszi a megtérülést, és a szükséges források hozzárendelését, elkerülve a kellemetlen meglepetéseket.

Versenyképes áraikat, amikre egyre nagyobb szükség van az emelkedő anyagárak miatt, nagyfokú gépesítettségüknek köszönhetik.

Mivel az igények növekednek, a cég mára már az ország minden pontján vállal építkezést.

A legtöbb építtető hitelt, pályázati forrást vagy támogatást vesz igénybe, aminek az ügyintézésben is segítenek.

Az építkezés során előfinanszírozást is vállalnak, amíg a bank belép, ha az építtetőnek nincs elengedő forrása.

​Mi a jövőképük az ipari ingatlanok területén?

Fotó: Imperial Holding

A cég egyik vezetője, Virág Gergő véleménye szerint a mezőgazdasági, logisztikai épületek kivitelezését végző üzletág nagy jövő elé néz, a logisztikai ingatlanok most az ingatlanfejlesztők fókuszában vannak, magas megtérülést tudnak elérni velük, az Imperial Holding kivitelezőként, fejlesztőként szaktudásával, szaktanácsaival, tapasztalatával szívesen segít azoknak, akik beruházóként szeretnének megjelenni ezen a piacon, és a lehetőségek iránt érdeklődnek.

Saját beruházásaihoz is bővíteni tervezi befektetői, finanszírozói körét, hiszen a rengeteg kiváló piaci lehetőséget, melyek nemritkán 20-25-30%-os megtérüléssel is kecsegtetnek, most lehet jól kiaknázni.

Ne hagyd ki!