Bemutatkozott a DJI jóvoltából az Agras T20 drón, avagy a cég legújabb mezőgazdasági készüléke, ami 20 literes tankkal, omnidirekcionális radarral, valamint fejlesztett fecskendezési képességekkel támad.


A T20 megnövelt, 20L kapacitású tartályával és 7 méteres szórás szélességével elődeinél akár 20 százalékkal hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé.

Az Agras T20 egy teljeskörű, mindenre kiterjedő permetező rendszer. Beépített küldetéstervezőjével a repülési útvonal tervezése intuitív és könnyű, az RTK modul pedig a centiméteres pontosságról gondoskodik.

A legnagyobb Agras 8 szórófejjel és nagy tömegáramú szivattyúkkal felszerelve érkezik, amelyek akár 6L/perc sebességgel képesek permetezni. A kiválóan optimalizált rendszer ideális méretű cseppeket és konzisztens porlasztást biztosít. A négy csatornás elektromágneses áramlásmérő külön-külön ellenőrzi a csöveket, garantálva az egyenletes és hatékony áramlást. A nem kívánatos légbuborékok egyetlen gombnyomással eltávolíthatók.

A permetezés mellett a gép képes magvetésre, műtrágya szórásra, sőt akár halgazdaságokban is felhasználható az állomány etetésére.

The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Újabb cég állt át a négynapos munkahétre

A milliárd dolláros amerikai startup, a Bolt (nem összekeverendő a hazánkban is működő, azonos nevű vállalattal) három hónapos tesztprojektet indított, amelyben azt vizsgálja, hogyan hat a dolgozóira a négynapos munkahét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Az ABBA sztárjánál ma is a "Money, money, money" a sláger

Banális okból kifolyólag a zeneipar szereplői évente több mint 500 millió fonttól, átszámítva nagyjából 206 milliárd forinttól esnek el. Az ABBA sztárja, Bjorn Ulvaeus egy olyan kampányt indított, amellyel kiküszöbölhető a probléma.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

A magyar bitcoinosok megemlegetik Matthew Nolan nevét

Magyar áldozatai is vannak annak a nemzetközi bitcoinos csalássorozatnak, amelyben már a hazai rendőrség is nyomoz. Az esetről a hvg.hu számolt be.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!