Mutatjuk, hol és mikor számíthatunk csapadékra
Fotó: Shutterstock

Vajon marad a kánikula? Itt a friss előrejelzés!

Itt a legfrissebb időjárás-előrejelzés! Mutatjuk, mire számíthatunk a következő napokban!


Jöhet némi lehűlés

A következő napokban két hidegfront is átvonul hazánk felett, melyek megszakítják a kánikulát, ugyanakkor ezek a frontok csak kevés helyre hoznak csapadékot, a száraz időjárás dominál a héten. Elszórtan, nagyobb valószínűséggel a nyugati, délnyugati országrészben alakulhatnak kedden a hőmérséklet is visszaesik majd néhány fokkal. A következő front csütörtök délután érkezik, aznap főként a Dunántúlon, pénteken a nap első felében pedig a keleti országrészben fordulhatnak elő záporok, zivatarok – írja a met.hu.

Ezzel együtt a héten nagyrészt napos, meleg időre van kilátás, a hőmérséklet szerdán és csütörtökön ismét emelkedik, csütörtökön már sokfelé 30 fok fölötti maximumokkal, és a pénteki néhány fokos lehűlés is csak átmeneti lesz. Az ország döntő részén a talajok száradására kell számítani, ami a keleti országrészben a közepes és a nagyfokú aszállyal érintett területek folyamatos növekedéséhez vezet

Medárd helyett száraz idő

A nyár első tíz napjának záporai, néhol felhőszakadásai a keleti országrészben is többfelé mérsékelték kissé az aszályt, délkeleten azonban tovább súlyosbodott a szárazság. Ráadásul az idén a Medárd-napját követő csapadékos időszakra sem számíthatunk.


The Conversation

Ne hagyd ki!