Lehet vihar, erős szél és napsütés is
Fotó: Shutterstock

Bár most nem úgy tűnik,  szárazabb napok jönnek

Szárazabb idő válthatja a mostani csapadékos időjárást, de szelesebb napokra is számíthatunk az ország egyes pontjain. Itt a friss időjárás előrejelzés!


Változékony marad az időjárás

Bár túl vagyunk Medárdon és sokfelé esett tegnap, de a folytatás nem ígér esős időszakot. Ma és holnap még folytatódik a zivataros időjárás, ezúttal keleten is van esély a csapadékra. Szombattól szárazabb levegő érkezik fölénk, csökken a csapadékhajlam. A jövő hét közepéig várható csapadékmennyiség a középső és nyugati országrészben területi átlagban meghaladhatja a 10 mm-t, a záporos forma miatt nagy területi változékonysággal. A legkisebb mennyiség sajnos ezúttal is délkeleten várható. A csapadék zöme ma és holnap várható, ekkor még a levegő páratartalma is magas lesz. A talajok nedvességtartalma kezdetben nő, majd a hét végétől országszerte csökken – írja a met.hu.

Vasárnapig gyakran megerősödik majd az északi, északnyugati szél. A hőmérséklet nem sokat változik, mérsékelten meleg levegő érkezik majd fölénk, így jellemzően 25 és 30 fok közé melegszik délutánra a levegő, de kezdetben a Dunántúlon és a tartósabban borult tájakon kissé hűvösebb lehet.

Medárd után felemás helyzetben az ország

Medárd napján sokfelé esett az országban, de ez nem jelenti egy hosszan tartó csapadékos időszak kezdetét. Ma és holnap még maradnak a záporok, zivatarok, majd szombattól szárazabb levegő érkezik fölénk. Nyugaton, északnyugaton az elmúlt napokban igen jól megázott a talaj, ugyanakkor keleten eddig nem enyhült az aszály.

The Conversation

Ne hagyd ki!