Nagyot fordult az időjárás az aszályos időszak után
Fotó: Shutterstock

Ilyen időjárásra számíts a következő napokban

Itt a legfrissebb, hét napra vonatkozó időjárás-előrejelzést! Az esős idő a hét további részében is folytatódik, a jövő hét elejétől számíthatunk a csapadékhajlam csökkenésére.


Még több csapadék érkezhet

A következő napokban is frontok alakítják időjárásunkat, ezért folytatódik a változékony idő további esőkkel, záporokkal. Csütörtök délután elszórt záporokra, néhol zivatarokra lehet számítani, majd estétől délnyugat felől egyre többfelé várható csapadék, legkisebb eséllyel a Tiszántúlon. Pénteken a nap második felében átmenetileg szárazabb idő valószínű, de estétől déli, délnyugati irányból ismét csapadékzóna halad át fölöttünk, melyből még szombaton napközben is sokfelé valószínű eső, zápor. Vasárnap napközben csak kevés helyen valószínű csapadék, inkább az esti óráktól várható eső hétfő reggelig – írja a met.hu.

Így a hét végéig újabb 10-40 mm csapadékra számíthatunk, ami a talajok további nedvesedését eredményezi. A jövő hét első napjaiban csökken a csapadékhajlam, kevesebb helyen, főként északkeleten valószínű eső, szerdától pedig országszerte száraz időre van kilátás. Reggelente sokfelé jelennek meg köd- és párafoltok.

A hőmérséklet a héten nem változik számottevően. A felhős tájakon kevéssel 10 fok fölötti minimum hőmérsékletek lesznek jellemzőek, ahol azonban éppen kiderül az ég, ott 5 fok közelébe hűl a levegő. A maximum értékek az északi, északnyugati országrészben 16-18 fok körül, míg délen, délkeleten 20 fok fölött, pénteken és szombaton akár 25 fok fölött várhatók. Hétfőtől országszerte lehűl az idő, 20 fok alá esnek vissza a maximumok, kedd reggeltől pedig egyre többfelé hűl hajnalonként 5 fok alá a levegő.


Ne hagyd ki!