Javarészt ismét száraz hétnek nézünk elébe
Fotó: Shutterstock

Mutatjuk, hol várható eső a következő napokban

Itt a legfrissebb, egy hétre vonatkozó időjárás-előrejelzés! Mutatjuk, hol és mikor lehet számítani csapadékra a következő napokban, és meddig maradhat az enyhébb idő.


Újabb száraz hétnek nézünk elébe

Az előttünk álló hét napban melegedésre, de továbbra is nagyrészt száraz időre számíthatunk. A maihoz hasonlóan kedden is az északkeleti országrészben fordulhatnak elő futó záporok, majd szerdán és csütörtökön sehol nem valószínű csapadék az országban. A hőmérséklet pedig napról-napra emelkedik, csütörtökön már országszerte meghaladják a maximumok a 30 fokot, vagyis visszatér a kánikula.

Pénteken egy frontrendszer érkezik, melynek hatásra péntek reggeltől szombat reggelig helyenként előfordulhatnak záporok, zivatarok, de az ország nagy része ekkor is szárazon marad, a hőmérséklet is csak pár fokkal esik vissza. A talajok tovább száradnak a héten, a Dunántúlon is egyre nagyobb területen kell az aszály fokozódására számítani. Az északnyugati szél a héten is nagy területen lesz élénk, néhol erős – írja a met.hu.

Nem sokáig húzza a mérsékelt időjárás

Az elmúlt napokban a Kárpát-medence fölött átvonult hidegfrontoknak köszönhetően mérsékelten meleg, de gyakran szeles időben volt részünk, a szárazság azonban számottevően nem enyhült. A keleti, északkeleti országrészben kialakult záporok csak kisebb foltokban adtak csapadékot. A hét első felében északkeleten, majd pénteken és szombaton az ország többi részén is előfordulhatnak elszórt záporok, de nagyobb területre kiterjedő, számottevő csapadékra továbbra sincs kilátás.

Ne hagyd ki!