Néhol csökkenhet az aszály is
Fotó: Shutterstock

Többfelé várható zápor, zivatar!

Itt a legfrissebb, egy hétre vonatkozó időjárás-előrejelzés! Újabb hidegfront érkezik, számottevő enyhülést a hőmérsékletben azonban ez sem hoz, de többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra.


Jöhet némi csapadék!

Kedden északnyugat felől újabb hidegfront érkezik megerősödő széllel. Eleinte a Dunántúlon és az északi országrészben lehet záporokra, zivatarokra számítani, majd kora estétől keleten is lehet némi csapadék. A hőmérséklet napközben az ország északnyugati felén több fokkal visszaesik a hétfői értékekhez képest, délen, délkeleten azonban még maradnak a 35 fok körüli vagy fölötti maximumok. Szerdán, csütörtökön és pénteken nagyrészt napos, száraz időben lesz részünk jellemzően 30-35 fok közötti csúcsértékekkel – írja a met.hu.

Továbbra is erős lesz az UV sugárzás, ami a nagy melegben perzselést és napégést okozhat a növényeken. A hétvégén változékonyabbra fordul időjárásunk. Szombaton többfelé várhatók záporok, zivatarok, vasárnapra pedig a hőmérséklet is 30 fok alá esik vissza.

A kedden és előreláthatólag szombaton érkező záporos csapadék területi kiterjedését és mennyiségét tekintve nem lesz olyan számottevő, hogy nagy területen csökkentené az aszályt, de foltokban enyhülhet a csapadékhiány.

Csak kevés helyen és kis mértékben csökkent a csapadékhiány

A múlt heti hőséget lezáró hidegfrontok csak kismértékű enyhülést hoztak időjárásunkban. Kevés helyen, főként északon és nyugaton esett 1 mm-t meghaladó csapadék, és bár több fokkal visszaesett vasárnapra a hőmérséklet, így is 30 fok fölött alakulnak a maximumok. A vízhiány nem csökkent, továbbra is aszálytól szenvednek növényeink. Bár kedden újabb hidegfront érkezik, számottevő enyhülést a hőmérsékletben ez sem hoz, de többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra.


Ne hagyd ki!