Az adományozás a módja, összege, valamint a jótevő személye miatt is különleges.


Nincs olyan nap, hogy ne jönnének velünk szembe a bitcoin által döntögetett csúcsokról és a zuhanásokról szóló hírek: soha nem látott árfolyamemelkedések, bedőlések, befektetések, spekulációk, nyereségek és bukások. Az adományozásról már kevésbé szokott szó esni. Itt az ideje, hogy pótoljuk a mulasztást.

Aranyszívű bitcoin-mágus

Az adományozó ezúttal egy korai bitcoin befektető, aki az eddig realizált profitjából az SOS Gyermekfalvaknak 10, a Várva Várt Alapítványnak pedig 15 millió forint értékű bitcoint ajánlott fel. Az átadást megkönnyítette, hogy mindkét szervezet rendelkezik „bitcoin-pénztárcával", amibe a jótevő „bele tudta tenni" a támogatást. A bitcoinokat az egyik hazai kriptovaluta-váltó, a CoinCash forintosította a felhasználáshoz. Díjtalanul.

Ki a jótevő?

Kérdéseinkkel megkerestük a CoinCash-t, ahol azt a választ kaptuk, hogy a jótevő nem akar a nyilvánosság elé lépni, szeretné titokban tartani a nevét. Annyit sikerült megtudnunk, hogy magyar magánszemélyről van szó. A cégnél azt is elmondták, hogy a hasonló jótékonysági, adománygyűjtő akciókban díjtalanul végzik az átváltást, így a támogatás minden esetben hiánytalanul jut el a kedvezményezettekhez.

Nem ez az első eset

A cég közleménye szerint Magyarországon az SOS Gyermekfalvak és a CoinCash közös akciójával indult el a kriptovalutás adománygyűjtés, még 2019 decemberében. 2020 tavaszán, a koronavírus-járvány magyarországi megjelenését követően pedig két kriptovaluta-szolgáltató összefogásával hoztak létre egészségügyi dolgozók javára adománygyűjtő pénztárcát, amelyben 6 millió forint értékű támogatás gyűlt össze.

A CoinCash 2017-ben indult fintech startup, amely az elmúlt években Magyarország egyik meghatározó kriptovaluta-váltójává nőtte ki magát.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Reagált a bírálatokra a Ryanair, az utasok járnak jól

A diszkont légitársaság öt napon belül visszafizeti a törölt járatokra szóló jegyek árát a cég csütörtöki bejelentése szerint.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A szállodások 350 ezerért sem találnak 8 általánost végzett szobaasszonyt

A munkaerőhiány már most, 50-60 százalékos kihasználtságnál is fékezi a növekedést a szállodaiparban, mert azok a szálláshelyek, amelyek reménytelenül próbálják feltölteni üres álláshelyeiket, nem tudnak sem több vendéget fogadni, sem az elvárt színvonalú kiszolgálást nyújtani. Szakmai szövetségük több javaslattal állt elő.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Kínos, mondhatni ciki ügyben bírságolt a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 3 millió forintos bírságot szabott ki az „Év Terméke" díjat korábban osztó cégre, amiért az hiányosan teljesítette a saját maga által vállalt kötelezettségeket.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!