A Hungarian Vizsla Inu kriptovaluta befektetői, amellett, hogy szerencsésebb esetben szép összegeket tehetnek zsebre, tranzakcióikkal számos, nehéz helyzetben lévő állatmenhely működését is támogathatják.


A mélyrepülések és a kripto-tél ellenére továbbra is a Bitcoin a legnagyobb digitális valuta, azonban az elmúlt hónapokban óriásit mentek a sokszor mémcoinnak nevezett kisebb kriptovaluták. A sok esetben több ezerszeres megtérülést, vagy épen bukást eredményező valuták főszereplői egyértelműen a kutyák. Egyebek között befektethetünk Dogecoinba, Shiba Inu Coinba és Kisha Inu Tokenbe is. Nemrég megjelent az első magyar kihívó, a Hungarian Vizsla Inu kriptovaluta. A Kripto Akadémia a valuta egyik alapítójával, Sándor Fábiánnal beszélgetett.

Mindenki jól jár

A Hungarian Vizsla Inu (HVI) tesztfázisa május 24-én indult, 3 napra rá pedig már bárki bevásárolhatott a magyar tokenből. A HVI teljes készlete 10 trillió token, aminek a 10 százalékát a fejlesztők elajándékozták a Magyar Vizsla Alapítványnak. Az alapítók azonban nem csak a vizslákon akarnak segíteni. Minden egyes HVI tranzakció 1 százaléka egy külön számlára kerül. A tulajdonosok az itt összegyűlt pénzekből különböző, nehéz helyzetben lévő kutyás alapítványokat fognak támogatni.

Sándor Fábián elmondta, hogy a legtöbb mémcoin mögött nincs semmilyen nemes cél. Többnyire az a funkciójuk, hogy gyorsan és sokat keressenek velük azok, akik pont jókor fektettek be a valutákba. Ezzel szemben ők jótékony célra fordítanák a valuta bevételeinek egy részét.

Biztató kezdés

A HVI indulása napján remek fogadtatásban részesült. A valuta árfolyama az indulás első napján 2 ezer, a másodikon pedig már 9 ezer százalékkal nőtt. A HVI-nek jelenleg 1010 befektetője (holdere) van, teljes piaci értéke 215 ezer dollár körül mozog. Fábián úgy véli, azért ilyen népszerű a valuta, mert a befektetőknek tetszik, hogy minimális összegért több milliárd tokenhez juthatnak. A HVI jelenlegi árfolyama 0,0000000000000221708 dollár. Hozzátette, kicsit már megbánták, hogy ilyen nagy készletet alkottak, ugyanis megnehezíti a hétköznapi tranzakciók átláthatóságát a 10 trilliós tartalékkal járó sok-sok nulla. Ugyebár a magyarban a trillió alatt milliárdszor milliárdot értünk. Tehát a 10-es után 18 darab nulla áll.

A HVI egy BEP20 token, ami a Binance Smart Chain-en kezdte pályafutását. Az érdeklődők jelenleg a PancakeSwap rendszerén keresztül juthatnak hozzá a tokenhez.

A HVI mögött álló csapat teljes egészében magyar szakemberekből áll. A Kripto Akadémia cikkéből az is kiderült, hogy jelenleg 5-6 ezer mémcoin található a piacon, amelyek közül körülbelül 500 van, amit egy kicsit is komolyan lehet venni.

Nehéz kezdetek

A magyar csapat mögött nem állnak gazdag befektetők, így voltak nehézségek az indulás előtt. Fábián elmondta az Indexnek, hogy a csapattagok a főállásuk mellett foglalkoznak a valuta fejlesztésével. Az adományalapban egyelőre még nem gyűlt össze komolyabb összeg, így a HVI alkotói egyelőre a saját pénzükből támogatják a menhelyeket. A törökszentmiklósi Befogad-lak már meg is kapta az első csomagot. A magyar csapat fél tonna száraztápot adományozott a 70 állatot gondozó menhelynek.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Jó hír a fogyasztóknak és az állatartóknak: kikerülhet az antibiotikum a takarmányból

Egyedülálló takarmány-adalékanyag kifejlesztésén dolgozik a Dr. Bata Zrt. A kifejleszteni kívánt termék preventív alkalmazásával csökkenhetne vagy teljesen elhagyható lenne az antibiotikumok felhasználása, ezért egészségesebb állományt és a gyarapodási mutatók javulását várják a szakemberek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Rendeződhet-e az állami és magánegészségügy viszonya?

A magánegészségügy felemelkedése már évtizedes történet, lassan egyre inkább igénybe veszi a lakosság, mint az állami egészségügyi ellátást, holott a legtöbben fizetik a TB-t. Emellett az állami egészségügyi kezelések nem minden esetben mérhetők össze komplexitásukban, előfordul, hogy egy-egy fontos szűrésre vagy beavatkozásra magánintézménybe küldik a pácienseket. Idén még nagyobb lett a szakadék a két intézményi forma közt, a piac rohamos gyorsasággal alakul át e téren is.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Így még nem vertek át bankárt, 11 milliárd forintos a kár

Az Egyesült Arab Emírségekben távolról csaptak be egy banki alkalmazottat, a műveletben fontos szerep jutott annak a szoftvernek, amelynek segítségével az elkövetők rekonstruálták a fiókvezető hangját.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!